Religieuze monumenten in de historische binnenstad van Sittard

Google Maps
Share

Op 15 december en 6 januari 2021/2022 zal in de historische binnenstad van Sittard een historische wandeling worden georganiseerd door hét onderwijsinstituut van Nederland, de Vrije Academie. Ga deze winter naar buiten en wandeling langs de historische hoogtepunten van de vestingstad Sittard.

Tijdens deze stadswandeling bezoekt en ontdekt u onder leiding van docent kunst- en cultuureducatie Luc Laudy Sittard in al haar aspecten: haar (ontstaans-)geschiedenis, prachtige gebouwen en bijzondere verhalen, de religieuze monumenten zoals de Grote of St.Petruskerk (14de eeuw) of voormalige Ursulinenklooster (1848), de vestingwerken waarover Duitse renaissance schilder Albrecht Dürer in 1520 schreef “ein Feins Städtlein”, (een mooi stadje) en nog veel meer!

De monumenten geven een goed beeld van de architectuur uit respectievelijk de gotiek, de renaissance, barok, de neogotiek en andere neostijlen. Voel tijdens de wandeling het historische verleden van Sittard.

Praktische info:
Aanmelden voor de historische stadswandeling voor 15 december of 6 januari (allebei van 13:30 t/m 16:00) kan via: www.vrijeacademie.nl/Sittard
Kosten: € 27,50, duur: 2,5 uur

Meer informatie

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed