Premiumwandelroute in regio Maasduinen

Google Maps
Share

Door de bijzondere natuur en de typische Maasduinen tussen Gennep en Venlo mag een groot deel van dit gebied zich Nationaal Park noemen. Om mensen de natuurparels van de regio te laten zien is er een groot aantal recreatieve voorzieningen. Een nieuwe speciaal aangelegde route heeft nu een speciaal keurmerk voor wandelroutes gekregen; premium wanderwelten. De ruim 15 km lange wandelroute in de Maasduinenregio voldoet dus aan de hoogste wensen qua afwisseling en toegankelijkheid. De liefhebbersroute is uitgezet op landgoed Arcen.

Landgoed Arcen dankt haar naam aan Kasteel Arcen. De premiumwandelroute start bij dit bijzondere monumenten loopt door dorp en langs de Maas. Aansluitend gaat de wandeling door het landgoed van het kasteel. Daarbij is een grote afwisseling aan bostypen te zien, van oud eiken-beukenbos tot moerasbos op veen. Verder voert de route langs eeuwenoude akkertjes en ook het op Europese schaal unieke doolhof wat recent gevonden is. Ook het 400 jaar oude fort Hazenpoot uit de Tachtigjarige Oorlog is onderdeel van deze route. Juist deze gelaagdheid in onderwerpen vond de Duitse keuringsorganisatie bijzonder bij deze route.

Verkrijgbaar bij
De route start- en eindigt bij Kasteeltuinen Arcen, Lingsforterweg 26 te Arcen, en is in zijn geheel bewegwijzerd. Op de parkeerplaats bij de Kasteeltuinen staat een informatiepaneel waarop de route en achtergrondinformatie te vinden is. Er is ook een gratis wandelfolder verkrijgbaar bij de kassa van Kasteeltuinen Arcen. Deze premiumwandelroute is gemaakt voor Nationaal Park De Maasduinen in samenwerking met het Grenspark Maas-Swalm-Nette, Routebureau Noord- en Midden-Limburg, gemeente Venlo en Stichting het Limburgs Landschap, met een financiële bijdrage van Provincie Limburg.

Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Henk Heijligers

Meer informatie

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed