Piratenweken in Kasteelpark Born

Google Maps

Lente in het Kasteelpark staat in het teken van nieuw leven. De Mergellandschapen brachten ons lammetje Fons, de wallaby’s verblijdden ons met twee nieuwe inwoners en de zwarte zwanen broeden op hun nest. We genieten van het buitenleven en daarom zullen ook genieten van weer spannende activiteiten in de meivakantie. Dit keer staat het park in het teken van de woeste piraten. Kom je ook naar het Leukste Uitje van Limburg?

Schip Ahoi maatjes!
Tijdens de meivakantieweken organiseert het Kasteelpark van 20 april t/m 12 mei themaweken vol doe-activiteiten. 2019 wordt het jaar van de Piraten! Arrrggg!

Trek je piratenpak aan, doe je ooglapje op en sleep dat houten been naar ons park. Alle hens aan dek, want door het park zal een speurtocht lopen met piratenopdrachten en puzzels. Los je alles op, vind je wellicht de X met het goud. Kom je ook schatzoeken?

Tijdens de Piratenweken zijn er ook nog speciale themadagen. Deze extra activiteiten zijn van 13.00-16.00 uur en zitten bij de entreeprijs inbegrepen. 

Piratenshow
Op zondagmiddag 28 april wordt het Kasteelpark onveilig gemaakt door de piraten van Pakkie An. Om 13.30, 14.30 en 15.30 uur is er op het plein bij de wasberen een heuse theatershow met zang en dans. Weet je? Je mag zelf ook nog meespelen! Kom verkleed als piraat en help mee om de schat te vinden.

Deze middag kun je je ook laten schminken als piraat.

Pannenkoekendag
Loopt het water je al in de mond bij het horen van het woord “Pannenkoek”? Kom dan op woensdag 1 mei naar Kasteelpark Born. Vanaf ca. 13 uur staan bij het terras de dames van de activiteitengroep klaar met een hele grote stapel pannenkoeken. Maar een kale pannenkoek is niet leuk! Daarom hebben we allerlei lekkere dingen klaar staan waarmee je de pannenkoek kunt versieren. Klaar? Smullen maar!

Piraten-techniekdag
Alle schobbejakken opgelet! Wil je techniek en piratenvaardigheden leren, maar kun je nog geen touw ergens aan vastknopen? Kom je dan zondag 5 mei bevrijden van je zorgen en leer het echte werk. Piraat Huub en piraat Leo leren je deze dag de kneepjes van het zeemansvak. Wat dacht je bijvoorbeeld van je eigen vlot maken?

Deze middag kun je je ook laten schminken als piraat.

Verover het hart van je moeder (dag)
Neem op zondag 12 mei je moeder mee naar het park, want je kunt die dag iets speciaals voor haar maken. Zeelui hebben altijd al een zwak gehad voor hun moeder en ze zijn dol op mooie dingen. Knutsel mee en verover zo voor altijd het hart van je moeder.

Openingstijden
Het Kasteelpark is dagelijks geopend van 10 tot 18 uur. De entree is en € 8,50 voor volwassenen en € 6,00 voor kinderen en 65+’ers.

Jaarkaart
Een bezoek aan Kasteelpark Born is genieten voor jong en oud: kijken naar de dieren, wandelen onder de oude bomen, geiten aaien op de kinderboerderij, lekker ravotten in de speeltuin en een kopje koffiedrinken op het terras. Met een jaarkaart kunt u vaker genieten van ons mooie park. Jaarkaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa. Kinderen betalen € 18,00 en volwassenen € 25,00.

Share
Meer informatieVisit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed