Pilot biowalking in de Peel voor mensen met diabetes type 2

Terug Google Maps

Mensen met diabetes type 2 kunnen op 31 mei, 7 en 21 juni gaan biowalken in De Peel. Een biowalk is een groepswandeling in de natuur die begeleid wordt door een natuurgids én een professional uit de gezondheidszorg.

“Een uur wandelen heeft tot wel twee dagen een positief effect op mijn suikerwaarden” zegt een deelnemer. De eerste wandeling start bij Buitencentrum de Pelen in Ospel op 31 mei om 14.00 uur. Meedoen is gratis, wel even aanmelden. Deze eerste reeks biowalks is een pilot gebaseerd op de successen van het project in andere regio’s in Nederland.

Dit is waarom een biowalk leuk is!
Je ervaart zelf welke positieve invloed beweging en het buiten zijn op je lichaam hebben. Ook ontmoet je andere mensen met suikerziekte. De natuurgids laat je op een unieke manier de natuur beleven. Biowalking is niet alleen goed voor je gezondheid, maar vooral ook heel leuk en gezellig!

Je begint met een half uur wandelen om conditie op te bouwen. Vervolgens laat de natuurgids je de natuur en het landschap van de Peel beleven. Met vragen over je gezondheid kun je terecht bij de zorgprofessional. Vóór en ná de biowalk wordt je bloedsuikerspiegel gemeten. Zo zie je meteen welk effect bewegen in de natuur op je lichaam heeft. We sluiten af met een gezellige nabespreking onder het genot van een kopje koffie of thee.

Meedoen is gratis. Meld je nu aan Voor de biowalks van 31 mei, 7 en 21 juni kun je jezelf aanmelden. De meeste resultaten worden inzichtelijk wanneer je deelneemt aan drie wandelingen. Als dat niet lukt, is het wel mogelijk om je voor één of twee wandelingen in te schrijven. Je mag één introducé meenemen; deze hoeft geen diabetes type 2 te hebben. Op www.ivn.nl/biowalking vind je meer informatie over het onderwerp biowalking.

Pilot biowalking in de Peelregio
Hoewel het thema gezondheid positieve en negatieve kanten kent in De Peelregio, wil IVN Natuureducatie met deze pilot mensen vooral laten ervaren wat een wandeling in de mooie en bijzondere natuur van het gebied voor hun eigen gezondheid kan betekenen. Deze reeks wordt ingestoken op mensen met diabetes type 2, maar is in de toekomst ook uit te breiden naar andere doelgroepen. Bovendien is (onbegeleid) wandelen in de natuur voor iedereen gezond! De pilot is tot stand gekomen in overleg met alle samenwerkende partijen in Nationaal Park De Groote Peel en gezondheidscentrum de Peel in Meijel.

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Buitencentrum de Pelen

Moostdijk 15
Ospel

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed