philharmonie zuidnederland nieuwe organisator Meisterkonzerte Aachen

Google Maps

De philharmonie zuidnederland is de nieuwe organisator van de klassieke concertserie ‘Meisterkonzerte Aachen’. Het orkest zal in deze serie niet alleen twee van de vijf concerten verzorgen in Eurogress Aachen, maar fungeert tevens als producent van de hele serie. Een stap waarmee philharmonie zuidnederland als cultureel ondernemer nadrukkelijk de euregionale samenwerking opzoekt die past in de innovatieve strategie van het orkest. Het eerste concert van de serie Meisterkonzerte Aachen is op zondag 28 oktober.

De Meisterkonzerte Aachen hebben vorig seizoen niet plaatsgevonden nadat organisator IMG er in 2017 mee was gestopt. “We hebben heel goed geluisterd naar de feedback van de bezoekers en na een gedegen onderzoek denken wij dat er absoluut kansen liggen”, zegt intendant en bestuurder Stefan Rosu van philharmonie zuidnederland. “Aan die wensen komen we in seizoen 2018-2019 volledig tegemoet. Met deze serie heeft Aachen ook weer een internationale orkestserie, die aanvullend is op de serie van het Sinfonieorchester Aachen.”

Internationale orkesten
Zo zullen orkesten te horen zijn uit Turkije, België en Duitsland. Het Borusan Istanbul Philharmonic Orchestra komt met chef-dirigent Sascha Goetzel en violist Nemanja Radulović. Het Antwerp Symphony Orchestra onder leiding van Nicolas Collon neemt pianist en voormalig Koningin Elisabethconcours winnaar Boris Giltburg mee. Die Deutsche Kammerphilharmonie Bremen staat onder leiding van de Mexicaanse dirigente Alondra de la Parra met als solist het zeer jonge Canadese wonderkind Jan Lisiecki (23) op piano, die al sinds 2010 onder contract staat bij Deutsche Grammophon. De philharmonie zuidnederland opent de concertreeks onder leiding van chef-dirigent Dmitri Liss met violiste Alena Baeva die vorig jaar bij het orkest zeer veel lof oogstte. De afsluiting van de Meisterkonzerte Aachen is indien mogelijk nog spectaculairder waarbij onder leiding van de jonge dirigent Karel Deseure de Vijfde Symfonie van Beethoven wordt gespeeld en het beste pianoduo ter wereld, de zussen Katia en Marielle Labeque, het Dubbelconcert voor twee piano’s en orkest van Mozart spelen.

Euregionale samenwerking
Het organiseren en gedeeltelijk zelf invullen van de Meisterkonzerte Aachen is niet de enige euregionale handreiking van philharmonie zuidnederland de komende tijd. Op zaterdag 25 en zondag 26 augustus presenteren Festival Cultura Nova, Parkstad Limburg Theaters en philharmonie zuidnederland in samenwerking met IBA Parkstad een spectaculaire versie van de ‘Carmina Burana’ in de Zilverzandgroeve Beaujean. Het orkest werkt daarbij samen met het koor van Opera Zuid én het Sinfonischer Chor Aachen.

Programma serie Meisterkonzerte Aachen

Donderdag 9 mei 2019, 20.00 uur
The Deutsche Kammerphilharmonie Bremen
Alondra de la Parra, dirigent | Jan Lisiecki, piano

Mozart / Symfonie nr 26
Chopin / Pianoconcert

Zondag 2 juni 2019, 18.00 uur
philharmonie zuidnederland
Karel Deseure, dirigent | Marielle & Katia Labeque, piano

Stravinsky / Suite nr. 1
Mozart / Dubbelconcert
Beethoven / Symfonie nr. 5

Locatie
Eurogress Aachen
Monheimsallee 48, 52062 Aachen

Kaartverkoop
Kaarten voor de concerten zijn te koop, via ticketshops van Zeitungsverlag Aachen en Klenkes Ticket in Aachen of telefonisch te bestellen via: 0049 241 51 57 743. Ook per email kunnen kaarten besteld worden via tickets@klenkes.de of www.eurogressaachen.de Een abonnement voor de vijf concerten is via dezelfde kanalen te koop met en korting van 40%.

Alle informatie over de concerten is te vinden op: www.meisterkonzerte-aachen.de

Foto:
Cover brochure Meisterkonzerte Aachen, met de klok mee: Alena Baeva (foto V. Shirokov), Boris Giltburg (foto Simon van Boxtel), Karia en Marielle Labèque (foto Umberto Nicoletti) en Dmitri Liss (Simon van Boxtel).

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Eurogress Aachen

Monheimsallee 48
Aachen

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed