Parochiefeest Overhoven-Sittard AFGELAST VANWEGE CORONAVIRUS

Google Maps

AFGELAST VANWEGE CORONAVIRUS

Op zondag 21 juni a.s. wordt in Overhoven-Sittard het parochiefeest gehouden.

Op die dag vindt er om 10.30 uur een feestelijke Eucharistieviering plaats in de parochiekerk H. Hart van Jezus te Overhoven, gelegen aan de Geldersestraat 37, 6136 AS Sittard. Deze feestelijke viering wordt opgeluisterd door een groot gelegenheidskoor bestaande uit o.a. koorleden van de koren uit Overhoven en omgeving en Gemengd Kerkelijk Zangkoor St. Caecilia uit Stein. Verder zal er medewerking verleend worden door een blazersensemble en kinderkoor ‘The Voices of Kids’.

Tijdens deze viering wordt er aandacht geschonken aan Pater Jacques Schreurs (1893 –1966). Hij is schrijver en dichter van vele geschriften, gedichten en toneelstukken, maar hij is vooral bekend geworden door zijn driedelige roman ‘Kroniek eener parochie’. Willy van Hemert heeft deze kroniek in de jaren zeventig bewerkt tot de televisieserie ‘Dagboek van een herdershond’. In die kroniek beschrijft Schreurs zijn eigen ervaringen als kapelaan ten tijde van de opkomst van de mijnindustrie in Zuid-Limburg en de sociale gevolgen die dat met zich mee heeft gebracht.

Op diezelfde dag, zondag 21 juni, vinden er ook de ‘wijkfeesten’ plaats, in het kader van de ‘Dag van de Wijk’ in en rondom zalencentrum Oos Kaar (naast de kerk in Overhoven) aan de Geldersestraat 41, 6136 AS Sittard. Deze organisatie is in handen van Stichting ‘Wijkfeesten Overhoven’. Er zijn dan heel veel activiteiten voor jong en oud! Na de feestelijke Eucharistieviering bent u van harte welkom om zich aan te sluiten bij de wijkfeesten in Overhoven! Zo wordt zondag 21 juni a.s. vast en zeker een Feestelijke dag in Overhoven!

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Oos Kaar

Geldersestraat 41
6136 AS Sittard

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed