Pak je eigen lunchbox voor een dagje uit

Google Maps

De restaurants zijn nog even gesloten. Bij veel horecagelegenheden in Limburg is het mogelijk om to-go gerechten af te halen, maar je kunt er ook voor kiezen om zelf een lunchbox te pakken voor een dagje uit. Zo weet je zeker dat jij lekker en gezond eet en bespaar je ook nog eens geld op je uitstapje. Je kunt eindeloos variëren met de lunchbox. Lees snel verder voor inspiratie!

Wrap hapjes in je lunchbox
Een lunchbox met wrap hapjes heb je zo gevuld en het makkelijke is dat je de stukjes wrap eenvoudig met je handen eet. Je kunt verschillende gevulde wraps klaarmaken, zoals een wrap met gerookte zalm, kruidenkaas en bieslook of een wrap met kipfilet, tomaat, komkommer en avocado. Lekker om te delen of om helemaal zelf van te genieten.

Verse springrol in je lunchbox
Eens wat anders dan een boterham? Verse springrols heb je zo gemaakt en deze passen uitstekend thuis in een Aziatische lunchbox. Wat je nodig hebt is rijstpapier, dat je een aantal seconden in warm water laat weken. Qua inhoud van de verse springrol kun je jouw fantasie de vrije loop laten. Maak bijvoorbeeld springrols gevuld met kip teriyaki, taugé en komkommer of ga voor verse zalm, wortel en mango. Je vult de lunchbox verder aan met een handje edamame boontjes of de groente die je over hebt na het vullen van de springrol. Vergeet niet om een los bakje met loempiasaus mee te nemen.

Hollandse bento box
Lia van Kuilenburg deelt tips en tricks op het online platform SweetestHome.nl en is fan van de bento box. ‘Met een lunchbox met meerdere vakjes kun je gemakkelijk thuis een gezonde lunch klaarmaken en deze overal mee naartoe nemen. De gescheiden vakjes voorkomen dat je brood bijvoorbeeld nat wordt van de komkommer, waardoor je een veel afwisselendere lunch pakt dan met een ‘gewone’ lunchbox. Dit type lunchbox heet bento box en is oorspronkelijk afkomstig uit Japan.’

In de bento box pak je lekkere hapjes in naar jouw eigen smaak. Kies bijvoorbeeld voor een Hollandse bento box, met een voorgesneden appel, een krentenbol besmeerd met roomboter, blokjes kaas, een salade en een broodje ei. Lekker met een bekertje melk erbij!

Buddhabowl voor onderweg
De buddhabowl bevat veel groentes en eiwitten, waardoor dit een gezonde keuze is. Wederom kun je eindeloos variëren met dit lunchgerecht. Vul je lunchbox met kikkererwten, pittige kiemgroente, verse hummus, ongebrande noten naar keuze, wortel of biet jullienne en een gekookt ei. Naar smaak kun je het geheel afmaken met wat verse koriander.

Een klassieke clubsandwich
De clubsandwich is een echte klassieker en geeft veel energie. Dit is een ideale lunch als je een actieve dag tegemoet gaat. Neem dit bijvoorbeeld mee in je lunchbox als je gaat wandelen of fietsen door het Limburgse heuvellandschap. Per persoon heb je een scharrelei nodig, 3 sneetjes volkorenvloerbrood, groentespread, veldsla en een kipfiletje. Je kunt de sandwich naar smaak afmaken met bacon en mayonaise.

Share
Meer informatie

Meer foto's
    Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed