Paddenstoelen en muziek bij De Pelen

Terug Google Maps

Zin in een herfstwandeling en in sfeervolle muziek? Kom dan op zondag 23 september naar Buitencentrum De Pelen. Daar start om 11.00 uur een Paddenstoelentocht in De Groote Peel en is er om 13.30 en 15.00 uur een optreden van ‘The Nag’s Head’. Het Buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

Paddenstoelen, niet mysterieus, wel bijzonder
Het fenomeen ‘paddenstoel’ boeit de mens al sinds eeuwen. Paddenstoelen zijn vaak de inspiratie voor verhalen (sprookjes) en bijgeloof. Het echte verhaal over hun leefwijze is niet zo mysterieus maar wel bijzonder. Wil je meer weten of paddenstoelen, doe dan mee met de paddenstoelenexcursie op zondag 23 september in Nationaal Park De Groote Peel. Peelgidsen van Staatsbosbeheer begeleiden deze thematocht. Je ontdekt onder andere het verschil tussen plaatjes- en buisjeszwammen en hoe paddenstoelen zich voorplanten. Met behulp van spiegeltjes en zoekkaarten kun je zelf de verschillende soorten leren herkennen.

Ook in de winkel van het Buitencentrum kom je paddenstoelen tegen. Er is een grote collectie houten paddenstoelen in diverse soorten en maten. Leuk voor het aankleden van een sfeervolle herfsttafel! Er zijn ook paddenstoelenboeken en zoekkaarten te koop.

Deze excursie is geschikt voor het hele gezin! Deelname kost € 5,- voor volwassenen en € 3,50 per kind. Aanmelden via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

The Nag’s Head, passie voor Ierse muziek
The Nag’s Head is een amateurgezelschap van enthousiaste muzikanten uit Nederweert en Weert. Gezamenlijk hebben ze een passie voor Ierse muziek. De naam ‘The Nag’s Head’ is geïnspireerd op iets wat in Ierland erg veel met muziek te maken heeft, namelijk de Ierse pub. Daar komen de Ieren bij elkaar om samen te drinken, gezellige uurtjes door te brengen en om samen volksliederen te zingen. De muzikanten van The Nags Head maken al sinds 1997 samen muziek, waarbij het motto ‘gezellig en plezier’ voorop staat. Hun muziek is geïnspireerd op diverse Ierse muzikanten zoals the Dubliners, the Chieftains, Steeleye Span en Van Morrison, maar ook de modernere Ierse muziek van Flogging Molly. Tijdens het optreden op het Peelpodium wisselen Irish folksongs, ballads, traditionals, country dances en jigs elkaar af. Er wordt gezongen over liefde en armoede, maar in de drinkliederen komt ook de Ierse vrolijkheid ruim aan bod. Dat wordt weer genieten!

De voorstellingen zijn om 13.30 en 15.00 uur in het overdekte Amfitheater van De Pelen en voor iedereen toegankelijk. Entree is een vrijwillige bijdrage. Uw gulle gift komt ten goede aan de muzikanten en aan de organisatie van het Peelpodium. Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/peelpodium

Foto: Marijke Vaes-Schroën 

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Buitencentrum de Pelen

Moostdijk 15
Ospel

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed