Optreden Young Forever en Verrassende Veentocht bij De Pelen

Terug Google Maps

 Op zondag 27 mei is er weer muziek bij Buitencentrum De Pelen. Zanggroep Young Forever uit Nederweert Eind geeft dan een optreden in het Amfitheater. Voor de wandelliefhebber is er een Verrassende Veentocht in het Nationaal Park De Groote Peel.

Alle activiteiten starten bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

Samen zingen houdt ‘eeuwig jong’
Zanggroep Young Forever is een enthousiaste groep vrouwen en mannen uit Nederweert Eind die geniet van hun gezamenlijke passie: zingen! Dat doen ze al drieëntwintig jaar en inmiddels hebben ze een breed repertoire van ontroerende ballads, swingende songs, kerstmuziek, pittige popnummers en sfeermuziek. Young Forever zingt in het Nederlands, Engelstalig en ook in het Limburgs dialect. Ze schrijven soms ook eigen teksten op bestaande melodieën.

Regelmatig nemen ze deel aan concerten, uitwisselingen en enkele malen per jaar luisteren ze een dienst op in de kerk. Hun eerste CD werd in 2005 uitgegeven ter gelegenheid van het tienjarig jubileum. Bij gelegenheid van het vijftienjarig bestaan werd een CD opgenomen met kerstliederen, waarvan een aantal liedjes in het dialect.

Het optreden vindt plaats in het overdekte Amfitheater van Buitencentrum De Pelen. Er zijn twee voorstellingen; om 13.30 en 15.00 uur. Deelname is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan de organisatie van het Peelpodium. Voor meer informatie over het Peelpodium: www.staatsbosbeheer.nl/peelpodium

Verrassende Veentocht, elk seizoen anders!
Tijdens de maandelijkse Verrassende Veentocht ontdek je De Groote Peel in al zijn facetten en in wisselende seizoenen. De wandeling start en eindigt bij het Buitencentrum, maar hoe de route loopt gaat we nog niet verklappen. Het verrassende van deze Peeltocht zit niet alleen in de route, maar ook in wat je tegenkomt. Elk seizoen is anders en elke wandeling ontdek je dus weer andere planten en dieren. Nu, eind mei, is de natuur prachtig frisgroen en op veel plekken in de Peel wuift het veenpluis. Je kunt genieten van de vlinders en libellen, waaronder bijzondere soorten zoals het bonte dikkopje en de witsnuitlibel. Ook vogels zijn goed vertegenwoordigd. Je hoort de koekoek en de wielewaal en – met een beetje geluk – kun je ze ook nog zien. Laat je verrassen!

De Verrassende Veentocht start op zondag 27 mei om 13.00 uur. De excursie zal tot ongeveer 15.30 uur duren. De route is 8 kilometer lang en deelname kost € 10,- per persoon, inclusief koffie en vlaai in de Peelboerderij. Reserveren: www.staatsbosbeheer.nl/pelenveentocht

Foto: Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer 

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Buitencentrum de Pelen

Moostdijk 15
Ospel

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed