Optreden ‘Heart & Soul’ en kruidenwandeling bij De Pelen

Google Maps

Op zondag 23 juni kan je bij Buitencentrum De Pelen genieten van muziek en van een mooie excursie. Om 13.30 en 15.00 uur zijn er optredens van Vocal Group Heart & Soul in het Amfitheater en om 11.00 uur een Kruidenwandeling in De Groote Peel. Alle activiteiten starten bij Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

Vocal Group Heart & Soul
Gemengd zangkoor Heart & Soul uit Someren-Heide werd opgericht in 1968 en begon onder de naam ‘Corde et Animo’ als dameskoor. Een jaar later kwamen de eerste mannen erbij. Toen ze hun veertigjarige jubileum vierden deden ze afstand van het uniform en kozen ze voor een wat vlottere outfit. Daarnaast kwam er een totaal nieuwe aanpak in de muziekkeuze met meer populaire muziek uit film, musical en pop. Dit alles onder de bezielende leiding van dirigente Emmy Stultiens-Vries. Toen ze vorig jaar hun vijftig jarig jubileum vierden besloten ze om ook hun naam te veranderen. Hiermee lieten ze het ‘stoffige’ kerkimago achter zich en gingen verder onder de swingende naam ‘Vocal Group Heart & Soul’!

Dit optreden vindt plaats in het overdekte Amfitheater van Buitencentrum De Pelen. Er zijn twee voorstellingen; om 13.30 en 15.00 uur. Deelname is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan de organisatie van het Peelpodium. Voor meer informatie over het Peelpodium: www.staatsbosbeheer.nl/peelpodium

Kennis over kruiden
Op zondagochtend kan je genieten van een Kruidenwandeling in De Groote Peel. Herborist Diana Vossen laat je kennis maken met de rijkdom aan planten die in dit hoogveengebied groeien. Kennis die soms al eeuwenoud is en omgeven door oude verhalen en legenden, doorgegeven van generatie op generatie. Ze vertelt over de naamverklaring, volksgebruiken en geneeskracht van wilde kruiden en planten langs de oude peelbanen en in de tuin van de Peelboerderij.

De excursie start om 11.00 uur bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost  € 10,- per persoon, inclusief een klein proeverijtje in de kruidentuin na afloop. Reserveren via: www.staatsbosbeheer.nl/kruidengrootepeel Meer informatie via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497

Foto koor: Vocal Group Heart & Soul

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Buitencentrum De Pelen

Moostdijk 15
Ospel

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed