Opéra Royal de Wallonië trakteert haar fans op wereldsterren

Google Maps
Share

Ton Reijnaerts

Opéra Royal de Wallonië, in Luik, bestaat tweehonderd jaar en viert dat in seizoen 2020/2021 met een groots programma. In de concertserie worden bezoekers verwend door wereldsterren als Jonas Kaufmann, Juan Diego Flórez, Jessica Pratt, Lawrence Brownlee en Nadine Sierra. En ook in de casts van de negen operaproducties ontbreken de grote namen niet. Angela Gheorghiu als Mimì in La Bohème Leo Nucci als papa Germont in La Traviata, Nino Machaidze in een hoofdrol in Il turco in Italia. Erwin Schrott in Les contes d’Hoffmann, Ramón Vargas soleert in I Lombardi en Lawrence Brownlee is Tonio, in La fille du régiment.

Voor wat betreft de coronacrisis en restricties: er staan nog vraagtekens achter de eerste producties, maar gelet op de beperkte omvang van het Luikse operahuis (1.000 plaatsen) is optimisme gerechtvaardigd. Opéra Royal heeft meer kans dan grote concerthuizen om in september alweer van start te gaan. Dat de Belgische koning en koningin op 16 november de speciale gala-uitvoering van La traviata zullen bijwonen voedt het optimisme, dat het goed gaat komen met het exceptionele verjaardagsfeestje.

Op haar website besteedt de Opéra Royal overigens iedere week in korte artikelen aandacht aan de bijzondere geschiedenis van Opéra Royal de Wallonie, dat op 4 november 1820 werd geopend met een uitvoering van Zémire et Azor, van Grétry.

Intendant Stefano Mazzonis di Pralafera heeft opnieuw een ijzersterke programma  gecomponeerd van bekende, ijzersterke, klassiekers, zoals La traviata, Les contes d’Hoffmann, Così fan tutte en La fille du régiment en verrassende ontdekkingspareltjes als La belle Hélène, van Offenbach, Il turco in Italia, van Rossini, I Lombardi, van Verdi en Hamlet, van Ambroise Thomas. Slagroom op het jubileumprogramma is een eenmalige, grootschalige uitvoering van Carmina Burana, met meerdere koren en talrijke jonge dansers en acteurs. En als toefje valt er ook nog te smullen van twee bijzondere producties voor kinderen en een concert rond vader en zoon Strauss en de wals.


(© Opéra Royal de Wallonie-Liège)
De geliefde en hoog gewaardeerde dirigente Speranza Scappucci leidt twee producties in het jubileumseizoen, La traviata en Les contes d’Hoffmann.

Alle operaproducties en -concerten in vogelvlucht:

I Lombardi alla prima crociata (G. Verdi) GEANNULEERD
13 t/m 24 april 2021
Dirigent: Daniel Oren
Regisseur: Stefano Mazzonis di Pralafera
Solisten: Ramón Vargas, Saioa Hernandez, Goderdzi Janelidze, Marco Ciaponi e.a.

Concert Nadine Sierra GEANNULEERD
1 mei 2021
Dirigent: Lorenzo Passerini

Così fan tutte (W.A. Mozart) GEANNULEERD
14 t/m 22 mei 2021
Dirigent: Christophe Rousset
Regisseur: Jean Liermier
Solisten: Cyrille Dubois, Leon Košavić, Maria Rey-Joly, Josè Maria Lo Monaco, Sophie Karthäuser en Lionel Lhote.

La fille du régiment (G. Donizetti)
15 t/m 29 juni 2021
Dirigent: Jordi Bernàcer
Regisseur: Corinne Benizio
Solisten: Jodie Devos, Lawrence Brownlee, Pietro Spagnoli e.a.

Carmina Burana (C. Orff)
25 juni 2021
Dirigent: Alberto Veronesi
Solisten: Pierre Doyen, Gianna Cañete Gallo en Maxime Melnik.

Voor meer informatie: www.operaliege.be

Meer informatie

Contactgegevens

Opéra Royal de Wallonië

Place de l'Opéra
Liège

www.operaliege.be


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed