Openingsconcert (ingebruikname) pijporgel in Zuyderland Medisch Centrum te Sittard-Geleen

Google Maps

Op zondag 28 juni zal de Stichting ‘Behoud Franse Klooster’ het pijporgel afkomstig uit de Kapel van het Franse Klooster (voormalig Maaslandziekenhuis) feestelijk in gebruik gaan nemen.

De stichting heeft zich in de afgelopen jaren ingezet voor de herbouw- en herplaatsing van dit bijzonder muziekinstrument nadat de Kapel van het voormalige Maaslandziekenhuis (Franse Klooster) in 2009 gesloten werd en het orgel in 2010 schade heeft opgelopen vanwege een brand in de Kapel. De stichting heeft destijds het orgel gedemonteerd en elders veilig opgeslagen, orgelonderdelen gesorteerd en schoongemaakt. Het orgel wordt momenteel door Nijsse Orgelbouw uit Oud-Sabbinge (Zeeland) herbouwd als continuo-orgel. Dit orgel zal geplaatst worden in het Zuyderland Medisch Centrum te Sittard-Geleen alwaar het gebruikt zal worden voor liturgische vieringen en concerten voor patiënten, bezoekers en geïnteresseerden.

Op zondag 28 juni 2020 zullen wij het orgel feestelijk in gebruik gaan nemen in het Zuyderland Medisch Centrum te Sittard-Geleen, gelegen aan de Dr. H. van der Hoffplein 1, 6162 BG Geleen.

Om 10.00 uur zal het orgel ingezegend worden tijdens de feestelijke Eucharistieviering in de Stilte Ruimte van Zuyderland. U vindt de stilteruimte achter meldpunt West 07.

Om 16.00 uur zal er een openingsconcert plaatsvinden op het orgel in de hal, nabij meldpunt West 07 (bij de Stilte Ruimte) van Zuyderland. Het openingsconcert wordt verzorgd door organiste Anja Hendrikx en m.m.v. sopraan/fluitiste Alice Gort-Switynk.

Iedereen is van harte welkom!

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Zuyderland Medisch Centrum

Dr. H. van der Hoffplein 1
6162 BG Geleen

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed