Opening Buitenring wordt spektakelstuk

Google Maps

De opening van de Buitenring, de 26 kilometer lange ringweg tussen Beekdaelen, Brunssum, Landgraaf, Kerkrade en Heerlen, vindt plaats op zondag 1 september met een voorstelling van Toneelgroep Maastricht. De voorstelling is te zien op de Aansluiting van de Buitenring op de A76 bij Nuth. Bezoekers kunnen zich hiervoor aanmelden. Er is plaats voor 3.500 toeschouwers. Aansluitend is de officiële opening van de Buitenring. En u als omwonende van de Buitenring krijgt als eerste de kans om hierbij aanwezig te zijn!

De theatrale invulling van de opening is in handen van artistiek leider van Toneelgroep Maastricht Servé Hermans. Toeschouwers worden als tijdreizigers meegenomen in de wereld van fluisterasfalt, Romeinse reuzen, carnavalsoptochten en heel veel voertuigen. Een bonte stoet met onder andere actrice Mieneke Bakker en sopraan Fenna Ograjensek trekt voorbij. De tekst van de voorstelling is geschreven door Wiel Beijer. Het wordt volgens verantwoordelijk gedeputeerde Eric Geurts een waar spektakelstuk. De voorstelling is tevens de afsluiting van het Festival Cultura Nova.

In het stuk staat de geschiedenis van de nieuwe autoweg centraal. De eerste plannen voor deze weg werden immers al een halve eeuw geleden gemaakt. De voorbereidingen duurden ongeveer tien jaar en de aanleg zelf bijna vijf jaar. De voorbereidingen voor de aanleg van de Buitenring begonnen al in 2004. Vanaf februari 2014 werd met de aanleg van delen van de weg gestart. Op 11 maart 2015 werd door de Raad van State definitief groen licht gegeven voor de aanleg van de gehele Buitenring. Telkens werden de gereedgekomen wegdelen (vrijwel) direct in gebruik genomen. De nieuwe ringweg maakt de regio veel beter bereikbaar en sluit aan op Nederlandse en Duitse snelwegen. Naar verwachting kan de volledige Buitenring inclusief de Aansluiting Nuth in oktober 2019 in gebruik worden genomen.

De eenmalige voorstelling vindt plaats op zondag 1 september nabij het Turboverkeersplein in Nuth. De voorstelling begint om 20.45 uur en is gratis bij te wonen. Om u als omwonende van de Buitenring te bedanken voor uw geduld en begrip tijdens de aanleg van deze nieuwe autoweg, willen we u als eerste de kans geven om zich aan te melden voor deze voorstelling. De officiële aanmelding start namelijk pas vrijdag 7 juni. Aanmelden is wel noodzakelijk en kan via deze link (op = op). De opening wordt georganiseerd door de Provincie Limburg, Stadsregio Parkstad Limburg, Toneelgroep Maastricht, Cultura Nova en IBA Parkstad.

Bron: Buitenring.nl

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Turboverkeersplein


Nuth

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed