Open dag Dierenbeschermingscentrum Limburg

Terug Google Maps

In Dierenbeschermingscentrum Limburg op de Langereweg 9 in Born vindt op 30 september tussen 12:00 uur en 15:00 uur een open dag plaats. 

Gedurende de open dag zijn geïnteresseerde dierenvrienden van harte welkom om een kijkje achter de schermen te nemen, kennis te maken met de dieren die er verblijven, informatie te krijgen over het doen van vrijwilligerswerk en om de dierenartspraktijk en dierenambulances te bekijken.

Ook geeft een gedragsdeskundige van DAVALON een workshop over konijnen en hun gedrag en behoeftes en kunnen kinderen aan de slag met het maken van insectenhotels. Dit doen ze onder begeleiding van vrijwilligers van het IVN Born-Land van Swentibold en CNME De Rollen.

In Dierenbeschermingscentrum Limburg worden jaarlijks zo’n 800 honden, 2400 katten en 120 overige dieren zoals konijnen en knaagdieren, vogels en landbouwhuisdieren opgevangen. Dieren raken hun thuis kwijt omdat ze verdwalen, worden gedumpt of omdat er door omstandigheden niet meer voor ze kan worden gezorgd. Al deze dieren worden liefdevol opgevangen in het opvangcentrum. Daar krijgen ze tijdelijk onderdak, medische verzorging en begeleiding als dat nodig is. Wat we voor deze dieren willen, is boven alles een nieuw thuis.

Dierenbeschermingscentrum Limburg maakt onderdeel uit van de Dierenbescherming. De Dierenbescherming zet zich in voor opvang van 25.000 asieldieren per jaar en haar dierenambulances rukken jaarlijks 65.000 keer uit om dieren in nood een helpende hand toe te reiken. Daarnaast gaan districtsinspecteurs van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en vrijwillige Medewerkers Buitendienst jaarlijks op duizenden meldingen af van verwaarlozing of mishandeling van dieren en zet de Dierenbescherming zich middels voorlichting geven en preventiewerk in om toekomstig dierenleed te voorkomen.

Praktische informatie
De open dag is kosteloos toegankelijk. Ter plekke vangen parkeerwachters bezoekers op. We vragen bezoekers vriendelijk om geen eigen dieren mee te nemen naar de open dag.  Het volledige programma communiceren we een week voorafgaand aan de open dag op de website.

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Dierenbeschermingscentrum Limburg

Langereweg 9
Born

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed