Open dag bij Bezoekerscentrum Leudal

Terug Google Maps

Op zondag 23 september van 13:00 tot 17:00 uur presenteren de stichtingen, die samenwerken onder de koepel van Bezoekerscentrum Leudal hun organisatie:

De Studiegroep Leudal gaat na 45 jaar een nieuw boek uit over het Leudal uitgeven: 180 pagina’s in full colour, harde kaft, formaat 24 cm x 28 cm en met een beperkte oplage. Auteurs zijn natuurfotograaf Hans Smulders en ecoloog Phlip Bossenbroek. Pakkende foto’s van planten, dieren, het boeiende landschap van het Leudal en zijn cultuurhistorie gaan hand in hand met informatieve teksten. Het boek is daarmee niet alleen een fijn kijkboek, maar geeft ook veel wetenswaardigheden over het Leudal en antwoorden op allerlei vragen. Naast een prachtige opmaak biedt ook een serie kaarten extra inzicht in het gebied.

Tijdens de open dag kan men een beeld krijgen van de opzet en uitvoering. Tevens is er bij voorinschrijving een korting van € 5,-. Bij voorinschrijving kost het boek € 19,95.

De Studiegroep neemt u mee in de wereld van oude foto’s, maar ook kinderen kunnen er een puzzel maken. Het Leudalmuseum op de bovenverdieping is gratis toegankelijk en op de benedenverdieping staan we midden in de tentoonstelling “1918 War is over! War is over?” over WO I.

Voor Groen Hart Leudal staat deze open dag vooral in het teken van de werving van nieuwe vrijwilligers. Zeker is er voor iedereen veel te zien en te beleven. De Jeugd- en Schoolgidsen laten zien welke lessen er aan de kinderen op de basisscholen gegeven worden. De Leudalgidsen vertellen over de activiteiten er georganiseerd worden in het Leudal en nemen u mee op een mini-excursie. Ook zal er het een en ander te proeven zijn gedurende deze dag. De vrijwilligers van Groen Hart Leudal hopen die dag veel bezoekers te interesseren voor de gratis opleidingen tot gastheer/gastvrouw, Leudalgids of Schoolgids, die in oktober van start gaan. Hiervoor is ook nog een aparte informatieavond gepland op 4 oktober.

Velt (Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren) besteedt aandacht aan gezond leven op het ritme van de seizoenen. Dit met respect voor de natuur. Achter het bezoekerscentrum is een ecologische Velt-tuin aangelegd, die tijdens de open dag bezichtigd kan worden.

De bijenstand van de Imkers Roer- en Leudal achter het bezoekerscentrum is vandaag voor de laatste keer dit jaar geopend. De imkers zijn al druk bezig met de voorbereiding voor de komende winter. De aanwezige imker zal laten zien waaruit deze voorbereidingen bestaan. Hij vertelt over zijn boeiende hobby en zal graag alle vragen over bijen en het houden van bijen beantwoorden.

De Stichting Herdenkingsmonument Militairen zal deze dag ook aanwezig zijn.  De vertegenwoordigers van deze Stichting geven informatie over het Monument van Verdraagzaamheid. Dit monument biedt een blijvende herinnering aan de oorlogsjaren 1940-1945 en aan de ruim 700 militairen van 11 nationaliteiten die in het Leudalgebied hun leven hebben verloren.

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Bezoekerscentrum Leudal

Roggelseweg 58
6081 NP Haelen

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed