Ontdek Limburg tijdens Beleefweek

Terug Google Maps

Van vrijdag 14 tot en met zondag 23 september vindt de tweede editie van de Beleefweek Limburg plaats. Na een succesvolle pilot in Zuid-Limburg, wordt deze activiteitenweek dit jaar in heel Limburg georganiseerd. Tijdens deze week staan het Limburgse landschap en de daarbij horende natuur en cultuur centraal.

Activiteiten in heel Limburg
Tijdens de Beleefweek Limburg zetten bedrijven en organisaties zich in om allerlei activiteiten rondom natuur en cultuur te organiseren. Het gaat om allerlei activiteiten, van wandel- en fietstochten tot workshops, rondleidingen en sportieve activiteiten. De activiteitenweek is zowel opgezet voor inwoners van Limburg als voor toeristen.
De activiteiten vinden plaats in en rondom vier Limburgse natuurgebieden: Nationaal Landschap Zuid-Limburg, Nationaal Park De Meinweg, Nationaal Park De Groote Peel en Nationaal Park De Maasduinen.

Bijzonder Limburg
De Beleefweek word je aangeboden door Provincie Limburg, IVN, Nationaal Landschap Zuid-Limburg, Nationaal Park De Maasduinen, Nationaal Park De Meinweg en Nationaal Park De Groote Peel. Met de Beleefweek willen de initiatiefnemers laten zien hoe bijzonder Limburg is en welke verborgen pareltjes er nog te ontdekken zijn.

Wat is er te doen?
Wil je als inwoner van Limburg of als bezoeker (hernieuwd) kennis maken met al het moois dat jouw omgeving te bieden heeft? Kom dan naar de Beleefweek. Kijk in het overzicht van alle activiteiten en meld je aan!

Activiteiten in Weert
Ook in Weert zijn activiteiten tijdens de Beleefweek. In de Sint Annamolen in Keent is een tentoonstelling over het lucifermerk Molen Lucifers. Op hun luciferdoosjes stonden afbeeldingen van Nederlandse molens. Deze doosjes werden toentertijd volop verzameld – het waren de flippo’s van de jaren ’60 en ’70. In totaal zijn er 360 verschillende molenafbeeldingen verschenen, die zijn tijdens deze tentoonstelling te zien.

Tijdens de Beleefweek is de Sint Annamolen op de zaterdagen (15 en 22 september) en op woensdag (19 september) vanaf 12:00 uur geopend. Een bezoek aan de molen kan gecombineerd worden met een fietsroute langs molens in Weert of door grenspark Kempen~Broek. Knooppunten 42 en 79 liggen namelijk vlakbij de molen.
Meer informatie over de activiteiten vindt u op de website van Beleefweek Limburg.

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Sint Annamolen


Weert

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed