Object Love

Terug Google Maps

Van 14 april t/m 2 september 2018 presenteert Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen de tentoonstelling Object Love. Maar liefst 19 kunstenaars uit binnen- en buitenland verdiepen zich in onze intieme relatie met dingen.

Puilen jouw kasten uit en word je gek van de rommel om je heen? Ben je intens verdrietig omdat je die speciale armband van je oma verloren bent? Heeft jouw computer het begeven en voel je je wanhopig? Op zo’n moment word je je bewust van jouw relatie met dingen.

De tentoonstelling Object Love onthult, aan de hand van kunstwerken, diverse relaties tussen mensen en dingen. Soms zijn de relaties plezierig. Kunstenares Yvonne Dröge Wendel heeft zoveel ‘love’ voor haar dressoir dat ze er mee trouwt. Maar soms zijn de relaties ook onplezierig. Melanie Bonajo laat in de serie Furniture Bondage zien dat spullen ballast (kunnen) zijn.

Dingen zijn overal. We zitten er op, in, tussen of onder. De gemiddelde Europeaan bezit 10.000 dingen. Door de ontwikkeling de consumptiemaatschappij is het aantal dingen explosief toegenomen. We komen om in de spullen en worden soms geleefd door de dingen. Sommige dingen dreigen ons zelfs te overvleugelen, omdat ze door de ontwikkeling van de technologie slimmer worden dan wij. We willen steeds meer, maar onze ‘object love’ kan onze ondergang worden.

Deze kritische toon is in de vorm van kunstwerken ook aanwezig in de tentoonstelling. Er zijn kunstinstallaties, video’s en sculpturen die oproepen tot verandering. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een shortfilm van Superflex die de impact van McDonald’s op ons klimaat belicht en de vraag stelt of de verantwoordelijkheid hiervoor bij het bedrijf of de consument ligt.

Object Love toont het werk van 19 kunstenaars uit binnen- en buitenland en is te zien van 14 april t/m 2 september 2018 bij Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen in Ligne te Sittard. De (gratis toegankelijke) opening vindt plaats op vrijdag 13 april om 19.30 uur.

Deelnemend kunstenaars: Machiel Braaksma (NL), Melanie Bonajo (NL), Anton Cotteleer (BE), Danielle Dean (UK/US), Yvonne Dröge Wendel (NL), Ni Haifeng (CN/NL), Jeroen van Loon (NL), Pet van de Luijtgaarden (NL), Vika Mitrichenko (BR/NL), Olaf Mooij (NL), Ted Noten (NL), Min Oh (SKR), Hans Op de Beeck (BE), Erwin Olaf (NL), Maria Roosen (NL), Superflex (DK), Bas de Wit (NL), Bill Woodrow (UK) en Erwin Wurm (AT).

Meer informatie via www.dedomijnen.nl/tentoonstellingen

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen

Ligne 5
6131 MT Sittard

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed