Nieuwjaarsrecital met Hannes Minnaar

Terug Google Maps

21 januari – Piano’s Maene Limburg
Oude Paterskerk, Oud Rekem
Patersstraat 36, 3621 Lanaken

Door: Ton Reijnaerts

Hannes Minnaar is een van Nederlands meest succesvolle pianisten. Ook in Belgi√ę geniet hij grote bekendheid als finalist van de Koningin Elisabethwedstrijd, waar hij ook de publieksprijs won. Op zondag 21 januari speelt hij om 11.00 een nieuwjaarsrecital in de Paterskerk (Oud-Rekem). Het concert zal gespeeld worden op een nieuwe revolutionaire rechtsnarige concertvleugel van Piano‚Äôs Maene. Een uitgelezen kans dus om een toppianist spelend op een innovatieve piano te beluisteren. En dat in een uniek belevingscentrum voor Piano en Pianozmuziek.¬†¬†

Oud-Rekem, het mooiste dorp van Vlaanderen, heeft sinds september onbetwist het mooiste Piano’s belevingscentrum van Vlaanderen en daarbuiten. Mooier was het niet en mooier gaat het waarschijnlijk ook nooit meer worden. De nieuwe vestiging van Piano Maene in Limburg maakt een grote en beklijvende indruk, direct al bij binnenkomst. Vide, fantastische open ruimte. Je blik wordt onmiddellijk naar boven getrokken. Daar zie je ook het nieuwe, oplopend, schitterend akoestisch plafond, door bijzondere verlichting nog eens versterkt uitgelicht.

In 1707 bouwden de minderbroeders een eigen klooster en kerk ten westen van de dorpskern van Oud-Rekem. De laatste paters verlieten Rekem in 2004, en kort daarop werd het klooster afgebroken. Enkel de sinds 1994 beschermde Paterskerk bleef bestaan. Piano’s Maene kocht deze kerk in 2016 en verbouwde ze binnenin tot pianocentrum.

Na een eerste blik op de fantastische collectie piano‚Äôs springt ook een bijzondere glazen doorkijklift, in het oog. Drie meter breed en aldus ook ruimte biedend aan het vervoer van piano‚Äôs. ‚ÄúDie lift was een zoektocht en is speciaal in Itali√ę vervaardigd‚ÄĚ, vertelt Dominique Maene, die de renovatie met bezielende passie in goede banen heeft geleid. En dat in een recordtempo. Opvallend ook de ruimte tussen lift en plafond. De biechtstoelen in de voormalige kerk geven het belevingsgevoel extra cachet. ‚ÄúDe conditie van een van de biechtstoelen was heel slecht. Die was aangetast door een zwam. In ons atelier in Ruiselede hebben we de complete achterwand van de biechtstoel gerenoveerd‚ÄĚ, zegt Dominique Maene.¬† Piano‚Äôs Maene is dan ook niet alleen Vlaanderens state-of-the-art, het is ook een artisanaal bedrijf dat in haar wereldvermaarde atelier in Ruiselede het ambacht cultiveert.

Fantastische renovatie met respect voor het verleden
Met respect voor het verleden naar heden en toekomst is de bedrijfsfilosofie van het ambachtelijk alsook revolutionaire piano topbedrijf Piano‚Äôs Maene. Zo is ook de renovatie van de oude Paterskerk met het historische Clerinxorgel uitgevoerd. ‚ÄúJonge mensen iets meegeven op het gebied van cultuur en muziek en op die manier een bouwsteen zijn voor de toekomst van piano en pianomuziek was en is de grootste drijfveer van ons bedrijf‚ÄĚ, zegt peetvader en grondleger Chris Maene.

Concertruimte als kers op de taart
Kers op de taart in de oude Paterskerk is de concertruimte op de nieuw gecre√ęerde tweede verdieping. Niet alleen visueel maar ook akoestisch, een heus juweel.¬† Maandelijks vinden er bijzondere concertoptredens plaats. Van sterren en toekomstige sterren uit de pianowereld. Van klassiek tot het lichtere populaire genre.

Meer info en tickets? +32 89 21 52 72  E-mail: benjamin.bertels@maene.be

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Oude Paterskerk

Patersstraat 36
Lanaken

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed