Nieuwe educatieve gezinstocht bij Buitencentrum De Pelen

Google Maps

Staatsbosbeheer introduceert op 23 mei ‘De Peel Beleef-je-Buiten Tocht’; een nieuwe educatieve doe- en ontdektocht in De Groote Peel. Met een opdrachtenboekje en bijbehorende materialen ga je spotten, spelen en beleven in de natuur.

De tocht, speciaal ontwikkeld voor gezinnen met kinderen van 6 t/m 12 jaar,  is vanaf die dag te huur bij het Buitencentrum De Pelen in Ospel. Voor de eerste honderd deelnemers is er een klein cadeautje!

Spotten, spelen en beleven in De Groote Peel
Staatsbosbeheer biedt vanuit Buitencentrum De Pelen excursies en Peel Ontdektochten voor gezinnen met kinderen. Excursies worden begeleid door Peelgidsen, een Peel Ontdektocht kun je zelf doen, zonder begeleiding. Voordeel van zo’n tocht is dat je hem elke dag – tijdens openingstijden – kan doen. Voor kleuters is er het ‘Kabouterpad’, een korte route met onderweg zes opdrachten. Voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar komt er nu dus een nieuwe tocht: ‘De Peel Beleef-je-Buiten Tocht’.

Wat houdt de tocht in?
Bij de balie van het buitencentrum huur je een tasje met een opdrachtenboekje en materialen. Daarmee ga je op pad in de Peel. Op de routekaart staan bijzondere plekken waar je iets kunt spotten, spelen en beleven. Zo ga je bijvoorbeeld waterdieren scheppen, een boommaatje zoeken, genieten bij de moerasplas, ‘turven’ hoe groot je bent en een spelletje spelen in de ‘Hintshut’. Zo ontdek je de dieren en planten en het turfstekerverleden van dit hoogveengebied. De focus ligt op de natuurbeleving. Zelf doen en ontdekken zodat het beter blijft hangen.

Deelname aan De Peel Beleef-je-Buiten Tocht kost € 5,- per kind, inclusief een Buitenboekje (werkboekje) en een leuke herinnering. Je hoeft deze tocht niet te reserveren. Starten kan dagelijks tussen 10.00 en 15.00 uur. Kijk voor meer informatie op: www.staatsbosbeheer.nl/depelen   

Foto: Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer

Buitenfonds
De nieuwe tocht is mogelijk gemaakt dankzij een succesvolle crowdfundingsactie van het Buitenfonds. Via het Buitenfonds kunnen particulieren en bedrijven bijdragen aan projecten van Staatsbosbeheer waarvoor geen reguliere financiering beschikbaar is.

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Buitencentrum de Pelen

Moostdijk 15
Ospel

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed