New Orleans Revival Stompers in Auberge de Rousch

Google Maps
Share

Dit concert vindt plaats op 14 november van 14.00 uur tot 17.00 uur in Auberge de Rousch, kloosterkensweg 17 6419 PJ te Heerlen.

De New Orleans Revival Stompers is een N.O. Jazzband, opgericht in 1995, die de traditionele jazz uitdraagt uit de Revivalperiode van de jazzmuziek in New Orleans gedurende de jaren ’40, ’50 en ’60.

Het repertoire bestaat uit een verzameling van traditionals, popsongs, hymns, spirituals, marches, blues, alsmede boogie-woogie en van langzame ballads tot Zuid-Amerikaans ritme. Steeds staat de emotie, ritme en melodie in de muziek voorop, welke zo kenmerkend is voor de New Orleans jazz.

De band is sterk beïnvloed en geïnspireerd door muzikanten uit de Big Easy (New Orleans) die de jazz uit de jaren ’20 en ’30 rond 1950 deden herleven zoals George Lewis, Louis Nelson, Jim Robinson, Sammy Penn, Willy Humphrey, Raymond Burke, Chester Zardis, Alton Purnell, Sweet Emma en Capt. John Handy.

De 6-mans formatie bestaat uit een ritmesectie van drums, stringbas, banjo of gitaar en piano en een frontlinie van trombone en klarinet of alt-of tenorsaxofoon. Kenmerkend is de afwezigheid van een trompet.

De band heeft inmiddels 2 CD’s uitgebracht welke live zijn opgenomen in de Burgundy Street Jazzclub te Son, bij Eindhovn.

Dit concert is een uitvoering in het kader van HEERLEN JAZZT.

Meer informatie

Contactgegevens

Auberge de Rousch

kloosterkensweg 17
6419 PJ Heerlen


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed