Natuurontdekroute voor gezinnen bij buitencentrum De Pelen

Google Maps
Share

Bij buitencentrum De Pelen zijn leuke gezinstochten te koop waarmee je De Groote Peel op een sPeelse manier kan ontdekken. Voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar is de ‚ÄėPeel Beleef-je-Buiten Tocht‚Äô ontwikkeld. De tocht is ‚Äėcoronaproof‚Äô. Dat betekent dat je het tasje met opdrachten en materialen na afloop mee naar huis mag nemen. De Buitentocht zit sinds kort in een herbruikbaar tasje. Dat krijg je erbij cadeau!¬†

Ontdek de Peel met de Buitentocht!
Tijdens een wandeling in De Groote Peel is veel te zien en te ontdekken. Dit waterrijke en weidse natuurgebied is in elk seizoen de moeite waard. Als je op pad gaat met de Peel Beleef-je-Buiten Tocht krijg je onderweg informatie en doe je leuke opdrachten. Zo ontdek je de dieren, planten en het turfstekerverleden van dit hoogveengebied. De focus ligt op de natuurbeleving. Zelf doen en ontdekken zodat het beter blijft hangen.

Om de Buitentocht nog aantrekkelijker te maken is er bijpassend tasje, ge√Įllustreerd met vlinders, vogels en andere dieren, ontworpen. Dit tasje inclusief opdracht- en routekaart en het buitenblad is te koop bij de balie van het buitencentrum. De route is 2,5 kilometer en loopt onder andere langs een vogelkijkhut, een veenhoogtemeter, een uitkijktoren en over knuppelbruggen. Op het Buitenblad schrijf je welke vogels, vlinders en sporen je hebt gespot en is er ruimte voor het maken van je eigen ‚ÄėPeelportret‚Äô; een (plak)schilderij van natuurlijke materialen. Zo beleef je de natuur op een bijzondere manier en ben je samen lekker actief en creatief buiten bezig.

De Peel Beleef-je-Buiten Tocht kost ‚ā¨ 5,- per tasje (geschikt voor √©√©n kind), inclusief een stickervel met dierstickers.

Foto: Marijke Vaes-Schro√ęn | Staatsbosbeheer

Meer informatie

Contactgegevens

Buitencentrum De Pelen

Moostdijk 15
Ospel


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed