Nacht van de nacht in De Maasduinen

Google Maps

Op zaterdag 26 oktober om 19.30 uur vindt er een excursie plaats in Nationaal Park De Maasduinen. De excursie start vanaf Ontvangstlocatie Jachthut Op den Hamer, Twistedenerweg 2 in Wellerlooi.

De activiteit is gratis en duurt circa 2 uur. Denk aan stevig schoeisel en warme kleding.
Aanmelden is verplicht via www.limburgs-landschap.nl.

Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Stichting het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten, zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.

In Nederland is het op weinig plekken nog echt donker ‘s nachts. De duisternis wordt steeds meer bedreigd door oprukkende verlichting van kassen, lantaarnpalen, reclameborden, verlichte bedrijventerreinen of zelfs sky-beamers. Teveel licht heeft een negatieve invloed op mens en natuur. Mensen slapen slechter en nacht- en schemerdieren of trekvogels raken uit evenwicht door teveel licht.

In de Nacht van de nacht staan veel mensen even extra stil om het donker donker te laten zijn. Ter gelegenheid hiervan kunnen mensen in de avonduren van zaterdag 29 oktober met de gids het schemerbos betreden. Ruiken, voelen en genieten van de rust in het nachtelijke bos, wandelen over een donkere stille heide. De natuurgids gaat op zoek naar tekenen van leven in het nachtelijke bos.

Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Henk Heijligers

Share
Meer informatieVisit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed