Museum Peel en Maas

Google Maps
Share

Museum Peel en Maas biedt leuk uitstapje voor het hele gezin! Van de jager-verzamelaars, de Kelten en de Romeinen, tot aan de Tweede Wereldoorlog en de aardbeving van 1992. Het streekmuseum brengt de lokale geschiedenis tot leven.

Zo ontdek je de mythes rond de Gouden Peelhelm. Omringd door fraaie, lokaal gevonden archeologische vondsten, kom je oog in oog te staan met een Romeinse soldaat die deel uitmaakte van het mobiele elitekorps dat keizer Constantijn beschermde op zijn reizen. In de Deportatiekamer ervaar je de beklemmende sfeer van het verblijf in een originele barak uit de Tweede Wereldoorlog.

Ook voor kinderen is er genoeg te doen en te beleven in Museum Peel en Maas. Start je bezoek bij binnenkomst met een flinke draai aan het Rad van Avontuur, verkleed je als Romein of prinses en start de speurtocht! Zo ontdek je onder andere de sprekende bomen en het dierenrijk van Peel en Maas.

Hoogtepunt voor kinderen is de nabootsing van de aardbeving in 1992. Ervaar hoe het is wanneer een aardbeving jouw huis aandoet. Je wordt flink door elkaar geschud, als je durft… Bij vertrek ontvang je een leuk aandenken van je bezoek aan het museum.
In de gezellige horeca-afdeling sluit je het bezoek af met een kopje koffie met heerlijke Limburgse vlaai. Kom langs bij Museum Peel en Maas en laat je verrassen… Tot snel!
Het museum is geopend van woensdag t/m zondag van 13.00 uur – 17.00 uur. Van oktober t/m april elke woensdag en zondag van 13.00 uur – 17.00 uur.
Entree bedraagt € 3,00 (kinderen tot 12 jaar gratis ).

Voor groepen op afspraak altijd mogelijk. Bekijk onze website voor meer informatie: http://museumpeelenmaas.nl/cms/

Meer informatie

Contactgegevens

Museum Peel en Maas

Aan de Koeberg 3
5988 NE Helden

Tel.: 077 - 308 15 55


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed