Mooiste en meest markante wandelregio

Google Maps
Share

Geuldal 12_www.reprograaf.nlHet zuiden van ons land biedt wandelroutes door prachtige heuvellandschappen, kabbelende beekjes en indrukwekkende diepe kalksteengroeves. De provincie Limburg biedt een van de mooiste en meest markante wandelregio’s van Nederland. De steile hellingen afgewisseld met holle wegen en plateaus, de groene heuvels met boomgaarden, de rust en de prachtige flora en fauna zijn uniek voor Nederland. Een wandeling in het zuiden des lands is een mooie kennismaking met afwisselende natuur. Het heuvellandschap varieert van 60 tot 321 meter, met meanderende beken en prachtige boomgaarden. Wandelen in Limburg is een heerlijke prikkeling van de zintuigen.

Zuid-Limburg
Om u te wanen in het buitenland, is het niet meer nodig de grens over te gaan. Het landschap in Zuid-Limburg doet on-Nederlands aan. Het gebied tussen Heerlen en Maastricht heeft een oogverblindende schoonheid, met een paar prachtige hoogtepunten. Het Gerendal, bij Valkenburg is het meest bloemrijke gebied in Nederland. Op de steile helling van het Maasdal ligt het Savelsbos. Verborgen in de bossen bevinden zich tientallen archeologische bijzonderheden, zoals kalksteen- en grindgroeven, grafheuvels en een vuursteenmijn uit prehistorische tijden. Dan is er ook nog het Bunderbos, gelegen tussen Bunde en Elsloo, waar uit de helling zuiver grondwater komt. En wat het grootste voordeel van dit alles is, u heeft hiervoor alleen een paar stevige wandelschoenen nodig om deze schoonheden van Limburg te ontdekken.

Limburg biedt meer
Als u met de juiste uitrusting van een outdoor winkel onderweg bent, zullen weer en wind u niet snel in de problemen brengen. Toch komt het geregeld voor dat het slechte weer een wandeling niet toestaat. Maar Limburg biedt meer dan wandelen alleen. Gelukkig biedt Limburg meerdere activiteiten die u in het najaar kunt ondernemen. Hier vindt u enkele tips zodat u met de kids nog leuke activiteiten kunt ondernemen. Ook wanneer u geen kinderen heeft, hoeft u zich niet te vervelen. Bezoek een wellnesscentrum of een van de vele bezienswaardigheden. Ga er op uit in Limburg!

Foto: © Cor Niemantsverdriet

Meer informatie

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed