Monschau Festival met afwisselend programma

Terug Google Maps

Ton Reijnaerts

Van vrijdag 17 augustus ten en met zondag 26 augustus vindt op de Open Air-Bühne, van de hoog gelegen burcht in Monschau weer het in de Euregionaal bekende Monschau Festival plaats.

De organisatoren Helmut Lanio en Dorit Schlieper hebben vorig jaar gebroken met het Monschau Klassik verleden, met grote opera en operette producties. Bij de editie 2018 staat er met Rigoletto nog  slecht één grote opera op het programma. Een voor een brede doelgroep aantrekkelijk festivalprogramma is de nieuwe koers. Grote namen ontbreken echter onverminderd niet. Zo verricht muzieklegende Jethro Thull het openingsconcert en doet ook de charismatische wereldster Nana Mouskouri Monschau aan.

Dat artiesten van internationale naam en faam te zien en te beluisteren zijn op een verhoudingsgewijs klein festival in de Eifel zegt alles over de naam die Monschau de afgelopen jaren in de internationale showbizz heeft opgebouwd. “Voor die reputatie hebben we keihard gewerkt”, glimlach ‘macher’ Helmuth Lanio. “Het werpt in toenemende mate haar vruchten af en vertaalt zich in soms fantastische headliners.”

De humor zal zoals gebruikelijk ook niet ontbreken, op de feeëriek gelegen burcht in Monschau. Met o.a. Helge Schneider en de Höhner is een gulle lach gegarandeerd. Het weerzien met Kölsche Tön was quasi geprogrammeerd, na het buitengewoon geslaagde optreden in 2017. De ook in Limburg razend populaire Keulse rockband maakt onder de noemer Höhner meets Classic 2018 opnieuw een geslaagde een-twee met die Junge Sinfonie Köln, onder leiding van Ulrich Gögel en de even fantastische als humoristische co-dirigent Sebastian Hässy.

Voor meer informatie zie: www.monschau-festival.de  Je vindt er ook nuttige informatie over parkeren, hotel of pensioen overnachtingen en de bijzondere VIP-tickets. Via Monschau Touristik 0049- 024 7280 48 28 of 0049- 024 72 80 480 zijn ook kaarten in voorverkoop verkrijgen. Eventuele restkaarten zijn gedurende het festival vanaf anderhalf uur voor de voorstelling dagelijks aan de avondkassa in Monschau verkrijgbaar. 

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Open Air-Bühne


Monschau

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed