Monschau Festival 2020 met sterk en afwisselend programma

Google Maps

Ton Reijnaerts

Het Euregionaal bekende Monschau Festival heeft het programma van de nieuwe editie bekend gemaakt. De internationaal bekende Australische Jazz-trompettist James Morisson neemt samen met de Monschau Festival Allstar Bigband het openingsconcert op vrijdag 31 juli 2020 voor zijn rekening. Andere headliners zijn de Keulse cultbands Cat Ballou en die Höhner, die een altijd weer geslaagde één twee aangaan met het orkest van de Junge Sinfonie Köln onder leiding van de fantastisch entertainer dirigent Sebastian Hässy en rocklegende Suzi Quatro. Het Monschau Festival 2020 op de feeëriek gelegen oude burcht in Monschau vindt plaats van vrijdag 31 juli tot en met zondag 9 augustus. 

Met de ultravroege presentatie demonstreert Monschau Festival ‘Macher’ Helmut Lanio opnieuw zijn prima culturele en artistieke netwerk. Met Die Zauberflöte van Wolfgang Amadeus Mozart op zaterdag 1 augusutus staat er als gebruikelijk ook weer een grote opera op het affiche. Met de gelaarsde kater van de gebroeders Grimm staat er ook weer een sprookjesmusical voor kinderen op het programma.

James Morrison & Monschau Festival Allstar Bigband openen dus het bekende festival. James Morrison is een ware virtuoos.  Naast de trompet speelt deze multi-instrumentalist ook trombone, piano, saxofoon en contrabas. In thuisland Australië is hij een superster maar ook wereldwijd geniet de allround entertainer een grote reputatie. James Morisson werkte samen met de beste artiesten ter wereld. Ray Brown noemde hem “The Genius” en Dizzy Gillespie noemde hem ‘One of the Best’.

Muzikaal wonderkind begon met zes jaar met piano spelen, voegde er een jaar koperinstrumenten aan toe, richtte met negen jaar zijn eerste band op speelde al professioneel in nachtclubs op dertienjarige leeftijd. Zijn internationale carrière ontwikkelde zich net zo snel met een debuut op het Monterey Jazz Festival in de Verenigde Staten op 16-jarige leeftijd.

Er volgden daarna optredens op ‘s werelds belangrijkste jazzfestivals, waaronder Montreux, North Sea Jazz, Nice en de Hollywood Bowl. Daar speelde hij met veel legendes van jazz – Dizzy Gillespie, Herbie Hancock, Dave Brubeck, Chick Corea, George Benson, Quincy Jones, Ray Charles, B.B. King, Ray Brown en Wynton Marsalis om er maar een paar te noemen. De ras muzikant speelde ook in ‘s werelds beroemdste jazzclubs – Birdland, The Blue Note en Village Vanguard in New York, New Morning in Parijs, Tokyo Blue Note en Ronnie Scott’s, in Londen.

Suzi Quatro die het festival met een stevig rockconcert afsluit is ook zo’ n onverslijtbare muzieklegende. In de jaren zeventig van de vorige eeuw doorkliefde ze de door mannen gedomineerde rockwereld. In 1973 sloeg haar hit  ‘Can The Can’ in   als een granaat. Het nummer werd nummer 1 in de hitlijsten wereldwijd. Vooral in Europa, Australië en Japan was het succes van Susan Kay Quatro ook daarna niet te stoppen In haar strakke lederen outfits en hoge laarzen zingt de Amerikaanse power rockdame anno heden onverminderd de ziel uit haar lijf en en maakt een grote competitie met haar basgitaar in haar hand.

Voor een overzicht van het programma en reservatie van tickets zie: www.monschau-festival.de

Tip: wees er snel bij, want de concerten van het Monschau Festival zijn veelal razendsnel uitverkocht.

 

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Burg Monschau


Monschau

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed