Midzomerfestival AlbaNova | The Musical Gift in Alden Biesen

Terug Google Maps

Ton Reijnaerts

Muziek is een menselijke gave. Een talent en een geschenk dat we doorgeven van generatie op generatie, van muzikant tot luisteraar, van mond tot oor. Een ketting van gezongen, gespeelde en geschreven klanken die telkens weer nieuwe betekenis krijgen en uitnodigen tot variatie. Die overdracht en transformatie van muziek vormen het centrale thema van het Midzomerfestival AlbaNova, dat zaterdag 23 en zondag 24 juni plaatsvindt in muziekkasteel Alden Biesen, in Bilzen.

Het programma in de voormalige Landcommanderij Alden Biesen wordt een heus muzikaal cadeau, passend bij een feesteditie. Naar aanleiding van het 40-jarige bestaan van Musica komen heel wat artiesten aan bod die in het verleden een belangrijke metgezel waren op het muzikale pad. Zo zijn t o.a. Raquel Andueza, Bart Rodyns & Nicolas Callot, Park Collegium, de Compagnie en Marockin’ Brass o.l.v. Luc Mishalle in Bilzen van de partij.

Op zaterdag is er een breed opgezet programma van actief, familie tot hedendaags en historisch waarbij iedereen van jong tot oud zijn hart kan ophalen.

Een hedendaags-historisch kameropera met muziek van Richard Zuidam rond het leven van Mary Stuart, de beroemdste koningin uit de Schotse geschiedenis voor om 20.15 de beklijvende afsluiter.

Zondag 24 juni staan vanaf 10.00 een reeks bijzonder concerten op het programma. Topmuzikanten spelen op fantastische historische instrumenten van de internationaal gerenommeerde Vlaamse pianobouwer Piano’s. Een garantie voor virtuoze uitvoeringen.

Voor het volledige programma en tickets zie: www.albanovafestival.com

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Landcommanderij Alden Biesen

Kasteelstraat 6
Bilzen

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed