Midzomeravondwandeling: viering van de zonnewende

Terug Google Maps

De viering van midzomernacht werd in vroegere tijden gelinkt aan de zomerzonnewende op 21 juni. De mensen geloofden dat planten tijdens deze nacht geneeskrachtige en magische krachten hadden en daarom werden ze volop geplukt. Ook werden vreugdevuren ontstoken om zich te beschermen tegen de duistere krachten, waarvan werd geloofd dat ze vrij spel hadden vanaf het moment dat het aantal uren daglicht weer afnam.

Zou dat ook nu nog zo zijn? Op 22 juni organiseert Groen Hart Leudal de midzomeravondwandeling Vanaf Bezoekerscentrum Leudal wandel je, zonder gids, in kleine groepjes over het Elisabethpad. Onderweg word je verrast met verhalen, muziek, mythische activiteiten en een zomerse verfrissing. De route is ca. 2,5 km lang en dus ook zeer geschikt voor kinderen. Verzamelen is om 19.00 uur, waarna er om de 10 minuten een groepje vertrekt. De wandeling duurt tot maximaal 22.00 uur.

Graag van te voren aanmelden via ghl.balieteam@gmail.com of telefonisch tijdens de openingsuren van het Bezoekerscentrum: 0475-497010. De kosten bedragen € 5,00 per persoon, kinderen tot 5 jaar gratis, kinderen van 5-12 jaar € 2,50. Startlocatie: Bezoekerscentrum Leudal, Roggelseweg 58, 6081 NP Haelen.

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Bezoekerscentrum Leudal

Roggelseweg 58
6081 NP Haelen

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed