Met de Wormdalkids op zoek naar het voorjaar

Terug Google Maps

Op woensdag 21 maart begint de lente. De uitgekiende kans dus om te kijken naar de eerste sporen van het voorjaar. Dit gebeurt met de Wormdalkids van IVN Kerkrade, IVN Ubach over Worms en IVN Oude Landgraaf.

We beginnen binnen in het oeroude kasteel Erenstein, waar we luisteren naar gedichten in het Kerkraads dialect die worden voorgelezen door Mia Engels. In de dichtbundel “Bónkte wónger welt” beleven dieren die in de directe leefomgeving van de kinderen voorkomen hun avonturen. Kinderen leren daardoor spelenderwijs van alles over dieren en hun typische leefwijze. Gedichten over kikkers, muizen, sprinkhanen, egels, lieveheersbeestjes enzovoorts, worden afgewisseld met fantasierijke gedichten over een dwerg, heks, of gnoom. Menselijk trekjes zoals ijdelheid, arrogantie, nieuwsgierigheid, verliefdheid of discriminatie zijn hen allen niet vreemd. Verwoord in een taal die rijk is aan typische woorden en prachtige klanken: het Kerkraads dialect.

Daarna gaan we samen naar buiten en maken een wandeling door de Anstelvallei, het grootste en mooiste natuurgebied van Kerkrade. We zoeken naar vogels die hun nesten bouwen, kikkers en padden die naar het water trekken en naar de eerste voorjaarsbloeiers. Dit doen we tijdens een korte wandeling door de Anstelvallei waarbij de kleintjes het tempo aangeven. Ideaal dus voor kinderen vanaf 4 jaar (met (groot-)ouders). Iedereen is welkom, wel of geen lid van het IVN. Denk wel aan schoenen die vies mogen worden.

Aanmelden bij Olaf en Lisa Op den Kamp via info@eifelnatur.de of 06-22188175.
Start: 14.00-16.30 uur vanuit Kasteel Erenstein aan de Brughofweg te Kerkrade. 

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Kasteel Erenstein

Brughofweg
Kerkrade

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed