MergelRijk

Google Maps

mergelworkshop

MergelRijk, Grot met Miniaturen, Mergel- en Zandsculpturen! MergelRijk is de leukste Grot van Valkenburg. In MergelRijk kunt u zelfstandig zonder gids rondwandelen om alles te ontdekken over Mergel en Grotten. Ontdek waar en hoe Bokkenrijders samenkwamen, vleermuizen leven, grotchampignons gekweekt worden, fossielen worden opgegraven en blokbrekers de mergel uit de berg halen.

MergelRijk neemt u ook mee terug naar de tijd van Mosasaurussen in de Krijtzee, naar een schuilkapel, een grotwoning en naar de geheime bergplaats voor nationale kunstschatten in tijden van oorlog.

Een ander hoogtepunt is een levensgroot mergelbeeld van De Nachtwacht van Rembrandt. En dit is nog lang niet alles… Een bezoek aan MergelRijk duurt circa 1 tot 1,5 uur. Voor Kinderen is MergelRijk extra leuk omdat ze spelenderwijs kunnen leren door de vele doe-activiteiten: mergeltekenen, fossielen zoeken, mergelblokje bewerken, speurboekje, Electro-spel, films kijken van o.a. de mergeltovenaar, interactieve tablets en nog véél meer.

Zie voor openingstijden www.mergelrijk.nl/bezoekersinformatie-mergelrijk-limburg/.

icon-car.pngKML-LogoFullscreen-LogoGeoJSON-LogoGeoRSS-Logo
MergelRijk

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

MergelRijk 50.856475, 5.825975 Meer info...

 

Share
Meer informatieVisit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed