Meerdaags Wandelevenement Venray

Google Maps

De tweede editie van het Meerdaags Wandelevenement Venray vindt plaats op 31 mei en 1 en 2 juni 2019.

Tijdens dit wandelevenement kunnen de deelnemers zelf bepalen hoeveel dagen zij lopen en welke afstand er per dag gelopen wordt. Dat mag dus per dag anders zijn. MWV kent drie basis afstanden van 10, 20 en 30 kilometer. De deelnemers kunnen één van deze afstanden lopen, maar kunnen ook een combinatie maken van bijvoorbeeld 10 en 30, zodat er die dag uiteindelijk 40 kilometer gelopen wordt. Per dag mag dit een andere combinatie, dan wel een (andere) basisafstand zijn. Wandelaars zijn dus volledig vrij in hun keuze.

Deze flexibele invulling maakt het MWV uitermate geschikt als training voor de Vierdaagse van Apeldoorn en Nijmegen of één van de vele Kennedymarsen. Maar daarnaast is het MWV ook erg aantrekkelijk voor de recreant, die gewoon lekker 10 of 20 kilometer wil lopen. Kortom; het MWV is er voor iedereen die van wandelen houdt, voor jong en oud en voor beginners tot ervaren en getrainde lopers.

Wat is er nieuw dit jaar?

Wij starten dit jaar vanuit een grote tent van 20 x 10 meter die op het Schouwburgplein komt te staan. In deze tent is de organisatie gehuisvest met het inschrijfbureau, EHBO etc. en zal tevens dienen als start en finish van alle tochten. In de tent is er ook een koffie-corner en een kleine bar waar de deelnemers hun gratis consumptie kunnen nuttigen. Tevens gaan wij zorgen voor wat muzikaal vermaak.

Gelijktijdig met het wandelevenement vindt op het Henseniusplein een foodtruck festival plaats. De organisatie daarvan is in handen van diverse ondernemers aan dat plein. Enkele voorzieningen doen we gezamenlijk en voor het overige versterken danwel vullen beiden evenementen elkaar aan.

De wandelroutes zijn vernieuwd en zo gepland dat alle kerkdorpen van Venray hierin voorkomen en voorzien van voldoende sanitaire stops.

Dit jaar is er op zondag (2 juni) ook een 5 km familie wandeltocht vooral bedoeld voor (groot) ouders en hun (klein) kinderen.

In samenwerking met het Gehandicapten Platform Venray (GPV) organiseren wij op zondag 2 juni zeker een en mogelijk twee routes die geschikt zijn voor mensen in een rolstoel. De afstanden zijn 5 en eventueel 10 km. De routes worden uitgezet door het GPV die deze routes vooraf door een rolstoeler laat controleren. Daar waar mogelijk zullen de wandelroutes van 5 en 10 km aan de basis staan van deze routes en daar waar de routes niet geschikt zijn voor een rolstoel zullen er alternatieven worden gemaakt. Het zijn dus, deels, andere routes dan die van de wandelaars.

inschrijven kan nu al via onze website.

Meer info…

Share
Meer informatie

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed