Macron Culinaire

Terug Google Maps

La Cuisine du Poeté extra
Donderdag 12 april, 19.00
Festsaal Couven Museum
Hühnermarkt 17, 52062 Aachen  

‘Macron Culinaire’
“Ja nourriture est bien une affaire d’Etat” ofwel de Franse keuken is een staatsaangelegenheid, stelde de Franse president Emmanuel Macron, tijdens een speech op 27 september 2017. Als hommage aan Paul Bocuse ontvingen Emanuel en echtgenote Brigitte Macron de president de Franse gastronomie elite. 180 sterrenkoks met in totaal 300 Michellin sterren genoten samen met het pressentiele echtpaar van galadiner in het Élysée-paleis, de officiële residentie van de president van Frankrijk. De zes gangen werd bereid door zes meester gastronomen: Guilaume Gomez, de keukenchef van het Élysée, Anne-Sophie Pic uit Valancia, Yannick Alleno en Guy Savoy uit Parijs, Dominique Crenn uit San Francisco en Claire Heitzler.

Naar aanleiding van de Aachener Karlspreis verlening aan Emmanuel Macron is de Akense sterren kok Christof Lang de uitdaging aangegaan om een exquisiet vijf gangendiner op tafel te toveren, geïnspireerd op het memorabele Élysée-galadiner. Indachtig de formule van La Cuisine du Poeté worden culinaire hoogstandjes afgewisseld met beklijvende woorden.

Wetenschapster Liane Ströbel, verbonden aan de RWTH Aachen University en specialiste als het gaat om de duiding van speeches van Emanuel Macron verzorgt samen met professor Angelica Rieger, grondlegster van La Cuisine du Poeté een tweetalige lezing waarin Macrons meest markante speeches centraal staan. Ook blijven de aimabele professoren de hele avond beschikbaar voor eventuele vragen.

Deelname kost 200 euro. Het kaartencontingent voor het cultureel-culinaire highlight in de schitterende feestzaal van het Couven museum in hartje Aken is beperkt. Aanmelding kan via irit.tirtey@mail-aachen.de of tel: 0049-241-432-4920 of 0049-241-432 4921.

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Couven Museum

Hühnermarkt 17
Aachen

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed