Literaire route Maastricht

Google Maps
Share

maastricht-pixabaywij zijn gewetenloze ruiters,
wij roken rauwe diesellucht,
wij drinken steenkoolzwarte koffie,
wij zijn de ruiters van de stad.


Woorden waar menigeen zeer waarschijnlijk en zelfs met enige regelmaat overheen stapt. Deze regels uit het gedicht ‘Ruiters van de stad’ van Maarten van de Berg (1970) sieren namelijk de stoeprand van de taxistandplaats op de Markt in Maastricht. Een bijzondere knipoog naar de maker, die naast dichter, beeldhouwer en schilder ook nachttaxichauffeur is.

Zo herbergt de stad Maastricht talrijke literaire en poëtische verrassingen op bijzondere locaties, die vaak aan zowel bezoekers als bewoners zonder op te merken voorbijgaan. Om enkele van deze mooie woorden, bijzondere gedichten en literaire weetjes aan het daglicht te brengen, heeft VVV Maastricht in lijn met de nieuwe brochure van Maastricht Boekenstad en in samenwerking met Jet van Aalst (VLAM) een Literaire route samengesteld. Ontdek zo al wandelend een 15tal literaire tips verspreid over de stad. Op de routekaart zijn tevens de boekhandels, antiquariaten en bibliotheken aangeduid, die aangesloten zijn bij Maastricht Boekenstad.

Jet van Aalst, voorzitter Vereniging Literaire Activiteiten Maastricht (VLAM), tevens mede-ontwikkelaar van de digitale Literaire route: “In Maastricht ligt de poëzie op straat, letterlijk! De nieuwe Literaire route van Maastricht Boekenstad gaat langs plekjes die verbonden zijn met schrijvers en dichters en waar vaak een gedicht te lezen is. Zo kunnen bezoekers en bewoners via de digitale route op bijzondere wijze (gratis) kennis maken met poëzie in Maastricht.”

De volledige Literaire route is gratis te downloaden via www.maastrichtboekenstad.nl

Download de digitale Literaire route Maastricht Boekenstad >> 

Meer informatie

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed