Limburgs Oratorium Koor / Kamerkoor Concertato / Symfonieorkest Concertato – REQUIEM KARL JENKINS

Google Maps

Het Requiem van Karl Jenkins zal in zijn complete omvang worden uitgevoerd op deze prachtige locatie in het centrum van de stad.

Het Limburgs Oratorium Koor en het Symfonieorkest Concertato / Cantus Ex Corde / Vocal Sollýs zullen zorgen voor een authentieke uitvoering van dit magistrale werk. Sopraansolist Bibi Ortjens en Jongensopraan Nicolas Walpot zullen hun klanken laten horen in dit prachtige werk van Karl Jenkins. Zeker in het prachtige Pie Jesu zullen o.a. deze solisten te horen zijn. Dirigent Steven van Kempen zal symfonieorkest, koor en solisten in deze uitvoering met passie en bevlogenheid door het werk leiden.

Spectaculaire groot koor- en orkestwerk van Jenkins

Het Requiem (2004) van Jenkins
Een ‘modern’ en toch overwegend klassiek werk, waarbij invloeden uit alle delen van de wereld waarneembaar zijn. Een cross-over van meerdere stijlen, niet alleen in de muziek die opzwepend, mysterieus en melodieus is, maar ook in de tekst. Jenkins gebruikt de teksten van het Latijnse Requiem (o.a. Requiem aeternam, Dies irae, Lux aeterna), maar gebruikt ook 5 Japanse haiku’s die naar de dood verwijzen. Die 17-lettergrepige tekstjes uit het Oosten worden op twee plaatsen gecombineerd met de Westerse fragmenten Benedictus en Agnus dei. De mannenstemmen zingen in het Latijn, de vrouwen in het Japans. De haikuzettingen krijgen een oud Japans blaasinstrument mee ter begeleiding (shakuhachi).

Vrijdag 25 november te zien in de Sint-Janskerk

Voor tickets en meer informatie klik hier 

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Sint-Janskerk

Vrijthof 24
6211 LD Maastricht

Tel.: 0433505555
E-mail.: uitbalie@maastricht.nl

https://www.theateraanhetvrijthof.nl/

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed