Lezing natuurgebieden in en rondom Eygelshoven

Terug Google Maps

Op maandag 22 januari verzorgt Olaf Op den Kamp voor de stichting ‘Eygelshoven door de eeuwen heen’ een lezing over natuurgebieden in en om Eygelshoven. Dit naar aanleiding van zijn boek ‘Natuurlijk Kerkrade’. In de Anstelvallei ontstond het enige stuwmeer van Nederland omgeven door prachtige hellingbossen.

Tijdens de lezing zal Olaf ingaan op de ontwikkeling van de Anstelvallei. Na de pauze staan de natuurgebieden in en rondom Eygelshoven centraal.

Dit omvat onder meer de Egelzer Busj, een boscomplex bestaande uit het Loosbos, het Bergbos en het Molenbos. Door dit bos stroomt de Anselderbeek. Vroeger bevond zich hier een dierenparkje waar indrukwekkende wisenten gehouden werden. Ook het Burgemeester Booyensbos of Schouffertsbos komt aan de orde. De bossen van de Grote boslocatie bestaan pas heel kort en verdienen de naam ‘bos’ eigenlijk nog niet. Toch vormen hier het Kolverenbos en het Pambos fraaie oude gedeeltes. Het Wormdal wordt teruggehaald aan de hand van oude foto´s.

Voor deze lezing dient U zich wel tijdig aan te melden: telefonisch 0614546252 ( dhr. Rheinfeld.) of info.seddeh@gmail.com. De lezing vindt plaats op maandag 22 januari om 19.00 u. in de Laethof Putstraat 19 te Eygelshoven. De toegang is gratis ( vrije gave) en er wordt voor een kopje koffie gezorgd. Tijdens de lezing is ook Olaf´s boek ‘Natuurlijk Kerkrade’ te koop tegen contante betaling van 15 euro.

Share
Meer informatie

Contactgegevens

De Laethof

Putstraat 19
Eygelshoven

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed