Le Domino noir in Opéra Royal de Wallonie Luik

Terug Google Maps

Opéra Royal de Wallonie Luik
Place de l’Opéra, 4000 Liège

Le Domino noir
SEASON : 2017-2018
LENGTH : 3:00
SONG LANGUAGE : French
CONDUCTOR : Patrick Davin
DIRECTOR : Christian Hecq, Valérie Lesort
CHOIRMASTER : Pierre Iodice
ARTIST : Anne-Catherine Gillet, Cyrille Dubois, Antoinette Dennefeld, François Rougier, Marie Lenormand, Laurent Kubla, Sylvia Bergé.
NUMBER OF PERFORMANCES : 5
DATES : Fri, 23/02 to Sat, 03/03/2018

Door: Ton Reijnaerts

De zeldzaamheid van het operaseizoen in Opera Royal de Wallonie is een klein, en tegelijk ‘groot’ juweel van Daniel-François-Esprit Auber: Le Domino noir … is de moeite van het ontdekken meer dan waard. Verleidelijk, virtuoos en bijzonder humoristisch.

Synopsis: Madrid. Angèle, een jonge novice, afkomstig uit een aristocratische familie vermomt zich om incognoto aanwezig te zijn bij een bal van de koningin van Spanje. Angèle wordt verleidt door de mooie Horace. Daarna zoekt ze in alle opzichten om aan deze ‘schuldige’ liefde te ontsnappen. Ze wil terugkeren naar het klooster om haar geloften uit te spreken en abdis te worden. Maar de koningin besluit om haar een echtgenoot van haar keuze te geven … Horace!

De zwarte Domino de titel van boek en opera, is een verwijzing naar het carnavalskostuum gemaakt van een lange jurk tot aan de voeten, met een capuchon. Het is de perfecte vermomming om onopgemerkt te blijven. Het zorgt voor veel misverstanden en cross-overs die deze opera-komische animeren. Sprankelend, vrolijk en vol met verassingen.
Le Domino noir was dan ook het grootste populaire succes van Daniel-François-Esprit Auber na Fra Diavolo, La Muette de Portici en vóór zijn Manon Lescaut. Het werk uit 1837 werd meer dan duizend keer gespeeld in de 19de eeuw! Paradoxaal genoeg is Black Domino daarna uit moderne scènes verdwenen. De avonturen van Angèle en Horace waren voor het laatst in 2003 in Venetië te zien. Domino, de nieuwe coproductie met de Opéra Comique, is dan ook een primeur in Luik om niet te missen.

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Opéra Royal de Wallonie Luik

Place de l'Opéra
Liège

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed