Van landweer tot startbaan

Terug Google Maps

Groote Heide - markering landingsbaan - H Bussink Limburgs LandschapWegens het grote succes wordt deze winter nogmaals de tentoonstelling ‘Van Landweer tot Startbaan’ tentoongesteld in Infocentrum Groote Heide. De Groote Heide en geschiedenis zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Mede door de strategische ligging in Venlo is het gebied al eeuwenlang door mensen in gebruik. De tentoonstelling ‘Van Landweer tot Startbaan’ laat jong en oud kennismaken met de geschiedenis van de Groote Heide.

De Groote Heide heeft een rijke historie die teruggaat naar de Middeleeuwen. Het is amper voor te stellen dat hier vroeger huzaren op paarden hebben rondgereden. Deze oefenden hun gevechtstechnieken op aarden wallen die nog steeds zichtbaar zijn. Naast huzaren hebben veel militairen dankbaar gebruik gemaakt van dit gebied. Zo heeft hier tijdens de Tweede Wereldoorlog een van de grootste oorlogsvliegvelden van Europa gelegen. De gidsen geven interessante en ludieke informatie over het roemruchte verleden van dit gebied. Kom na afloop van de excursie een bezoek brengen aan de tentoonstelling in het Infocentrum.

Openingstijden
De tentoonstelling is te bezichtigen tot en met maart 2018, op woensdag- en zondagmiddag, van 12.30 uur tot 16.30 uur in Infocentrum Groote Heide, Hinsbeckerweg 55 te Venlo. Jong en oud, iedereen is van harte welkom.

Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Harry Bussink

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Infocentrum Groote Heide

Hinsbeckerweg 55
Venlo

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed