Landgraaf

Google Maps
Share

The Script op Pinkpop 2013Een dagje skiën bij Snowworld, wereldtuinen bezoeken in Mondo Verde, dwalen langs kastelen en monumentale boerderijen, heerlijk wandelen of fietsen in een prachtig groen landschap, gezellig winkelen of juist lekker lui onderuit zakken op een terrasje, óf helemaal uit je dak gaan bij Pinkpop; in Landgraaf kan het allemaal!

Kunst en cultuur
Landgraaf kan op het gebied van kunst en cultuur met recht kleurrijk genoemd worden. Historische, sociologische en culturele factoren leiden tot een geweldige mix van traditionele en moderne kunstuitingen, van muziekfestival Pinkpop tot volkstoneel, van de kruisweg van Aad de Haas tot het poëziefestival: Landgraaf heeft het.

Attracties
Een aantal attracties dat Landgraaf rijk is, behoort tot Park Gravenrode. Dit toeristisch-recreatief gebied tussen Landgraaf en Kerkrade is ontwikkeld op en rond de voormalige mijnlocaties en bevat inmiddels een aantal topattracties die jaarlijks veelvuldig worden bezocht.

In 2009 heeft dit park de prestigieuze Eden Award in de wacht gesleept en mag zich dus met recht de meest duurzame toeristische bestemming van Nederland noemen.

In Park Gravenrode ligt o.a. SnowWorld, het grootste overdekte wintersportgebied ter wereld!

icon-car.pngKML-LogoFullscreen-LogoGeoJSON-LogoGeoRSS-Logo
Landgraaf

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Landgraaf 50.905306, 6.024456 Meer info...
Meer informatie

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed