Landelijke slootjesdagen IVN bij Kasteelpark Born

Google Maps

In de Koelekop kun je kennis maken met de Afrikaanse lepelaars die de hele dag in het water op zoek zijn naar eten. Voorzichtig lopend, bewegen ze hun snavels door het water. Als ze wat lekkers hebben gevonden, klappen ze snel hun snavel dicht en eten het op. Maar wat voor lekkers zit er voor de lepelaar eigenlijk in het water?

Kom op zondag 16 juni naar het Kasteelpark om met eigen ogen te zien welke diertjes er in het water leven. Van 13.00 tot 17.00 uur staan we met de schepnetjes in de aanslag! We vissen met het schepnet kleine diertjes uit het water en bekijken ze onder de microscoop.

Er krabbelt en zwemt van alles in dat water! Met behulp van speciale zoekkaarten kun je opzoeken hoe de waterdiertjes heten. Medewerkers van IVN en het Kasteelpark helpen je daarbij.

Terras
Even uitgekeken? Ontdek de grote dieren in het park, maak kennis met de jonge geitjes of leef je uit in de speeltuin en laat je ouders plaats nemen op ons gezellige terras.
Ze genieten bijvoorbeeld van een kopje koffie met vlaai, een pilsje of een broodje kroket op ons terras. Voor ieder is er wat wil(d)s, zowel in de horeca als in de keuze voor zon of schaduw.

Openingstijden
Het Kasteelpark is dagelijks geopend van 10 tot 18 uur. De entree is € 6,00 voor kinderen en € 8,50 euro voor volwassenen. Aan de kassa zijn voerzakjes te koop.
Ook bij zonnig weer is het goed toeven in het Kasteelpark. De grote oude bomen geven veel schaduw.

Jaarkaart
Een bezoek aan Kasteelpark Born is genieten voor jong en oud. Met een jaarkaart kunt u regelmatig ons mooie park bezoeken. Jaarkaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa. Kinderen betalen € 18,00 en volwassenen € 25,00.

Share
Meer informatieVisit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed