Streekmuseum ‘t Land van Peel en Maas

Google Maps

Streekmuseum ‘t Land van Peel en Maas laat de geschiedenis van deze regio zien en beleven in meerdere spannende presentaties en tentoonstellingen. U maakt een reis door het verleden van deze prachtige streek!

Hoor de verhalen van Peelwerkers en boeren, laat u op de Zolder van Horen Zeggen meeslepen door sagen en legenden over rovers en kabouters of luister in de Tuin van Toen naar Tegenwoordig naar de sprookjes van de ‘fluisterbomen’.

Ervaar hier ook de trillingen tot in je maag van een door de Peelrandbreuk veroorzaakte aardbeving! Via audiovisiuele middelen en effecten wordt u meegenomen in de sfeer van de diverse thema’s.

Het museum wil een onthaalcentrum zijn voor bezoekers die in het museum ideeën willen opdoen, informatie willen verkrijgen of iets willen drinken of eten. Om vervolgens de streek in te gaan om het land van Peel en Maas te gaan ontdekken.

U kunt het museum vinden in het voormalige Mariaklooster in Helden-Dorp, dat ondanks een drastische renovatie nog steeds de sfeer van weleer ademt.

Ook heel erg leuk voor kinderen!

Het museum is geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00 uur – 17.00 uur. Van oktober t/m april elke woensdag en zonddag van 14.00 uur – 17.00 uur. Entree bedraagt € 2,50 (kinderen tot 12 jaar gratis ).

Voor groepen op afspraak altijd mogelijk.

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Streekmuseum 't Land van Peel en Maas

Aan de Koeberg 3
5988 NE Helden

Tel.: 077 - 308 15 55
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed