La Clemenza di Tito

Google Maps

Opéra Royal de Wallonie-Liège
WOLFGANG AMADEUS MOZART

  • ITALIAANS Premiere, 15 mei, 20.00 uur
  • Verdere voorstellingen op:17, 19, 21 en 24 mei.

24 mei

Ton Reijnaerts

Het verhaal
In het antieke Rome, in 80 AC, is de grootmoedige keizer Titus verliefd op Berenice. Maar de ambitieuze Vitellia doet haar alles aan om de keizer voor haar te laten kiezen. Vitellia wil met keizer Titus trouwen om aldus een ​​machtspositie te verwerven. Als haar pogingen stranden haalt de Sextus, de beste duivel van Titus ,die verliefd op haar is, over om keizer Titus te vermoorden. De samenzwering wordt  ontmaskerd. Titus reageert met mildheid, en vergoelijkt ze allebei.

Porcheria Tedesca
In 1791, terwijl hij aan Die Zauberflöte voor Wenen werkte, ontving Mozart een verzoek van Praag voor een opera die bedoeld was om de kroning van Leopold II als koning van Bohemen te vieren. Het werk was binnen drie weken voltooid en het verhaal vertelt hoe een keizer zijn volk via zijn clementie een voorbeeld van humanisme gaf, een thema dat Mozart zeer dierbaar was.

In een vrije zangstijl die voor vrouwenstemmen de boventoon voert, minimaliseerde hij recitatieven, toonde hij het beste van zichzelf door de krachten van het orkest en koor te beheersen. De ensembles zijn bijzonder ingewikkeld en de grandioze aria’s bieden een unieke en pure schoonheid die La Clemenza di Tito tot een absoluut  topstuk maakt. Mede dankzij de sterke cast met in de hoofdrollen Patrizia Ciofi, Anna Bonitatibus, Leonardo Cortellazzi, en Veronica Cangemi.

Tickets en meer info via: www.operaliege.be

Introductie
Alle operavoorstellingen worden voorafgegaan door een educatieve introductie die voor iedereen toegankelijk is. Ze vinden plaats 30 minuten voor aanvang van de voorstelling, in gezelschap van een operaspecialist om een ​​relevante presentatie van het werk te geven.

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Opéra Royal de Wallonie-Liège

Rue des Dominicains
Luik

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed