Kunsttaxatie tijdens Kunstweekend in Kasteeltuinen Arcen

Google Maps

Tijdens het weekend van 27 en 28 juli houdt Kasteeltuinen Arcen een weekend lang open atelier voor meer dan dertig kunstenaars. Verspreid over het park werken schilders, tekenaars, beeldhouwers, edelsmeden en kunstenaars aan hun kunstwerken. Dit jaar voegt Kasteeltuinen Arcen een nieuw onderdeel toe aan het programma; bezoekers aan het Kunstweekend kunnen namelijk hun kunstwerken en curiosa laten taxeren door Art Dumay-Foederer uit Nuenen.  Bovendien is in de water- en beeldentuin een nieuwe beeldenexpositie te bewonderen.

De Kasteeltuinen als canvas
Kunstenaars laten zich het hele weekend inspireren door een van de meest veelzijdige planten- en bloemenpark van Europa. Zij stellen zich verdeeld over het park op waardoor bezoekers van het park mee kunnen kijken en zo het creatieproces van dichtbij meemaken. De kunstenaars geven antwoord op vragen en bieden inzicht in hun werkmethode en inspiratiebronnen. Alle disciplines van de beeldende kunst zijn goed vertegenwoordigd tijdens Kunstweekend. Naast kunstenaars die met brons, staal en glas werken zijn er ook kunstenaars die voor hun kunstwerken seleniet, RVS, of Powertex  toepassen als hoofdbestanddeel.

Kunst & Curiosa taxeren
Dit jaar is het mogelijk om in het park eigen kunst te laten taxeren. Bezoekers aan het Kunstweekend die altijd al hebben willen weten wat het verhaal achter het schilderij aan de muur of een erfstuk is kunnen op zondag 28 juli tussen 13.00 en 17.00 hun meegebrachte stukken laten taxeren door Kunsthandel en taxatiebureau Art Dumay-Foederer uit Nuenen.

Share
Meer informatieVisit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed