Kunstenfestival Musica Sacra met sterk programma

Google Maps

Van donderdag 19  t/m zondag 22 september 2019 vindt de 37e editie van Musica Sacra plaats. Het  kunstenfestival vindt plaats op unieke locaties in de historische binnenstad van Maastricht en soms  op verrassende locaties buiten Maastricht.

Vrijdag 19 september is in de Papyruszaal van in Theater aan het Vrijhof de officiele opening. Festivaldirecteur Jean Boelens, Ger Koopmans deputé van Cultuur en Jim Janssen wethouder van cultuur in Maastricht verzorgen de inleiding waarna het topensemble Insomnio de artistieke aftrap verzorgt. Insomnio staat voor muzikale perfectie, beheersing van verschillende stijlen en flexibiliteit in repertoire en bezetting. De Russin Oestvolskaja en de Amerikaan Lang snijden inhoud en vorm van het festivalthema aan, terwijl Рook Amerikaan РIves, populair gezegd, het verwachtingsmanagement verklankt.

Het uitgebreide festivalprogramma bestaat uit (betaalde) concerten met premières, films, dans, theater en exposities. Daarnaast zijn er veel (gratis) inspirerende activiteiten, waaronder o.a. een symposium, diverse exposities en lezingen, een bezoek aan de Abdij Sint Benedictusberg, Vaals (Mamelis), een videokunstproject A Stage of Luminosity, de festivallezing , een wandeling langs verborgen schatten in de binnenstad en een radio-uitzending Tussen Hemel en Aarde.

Kortom teveel om op te noemen. Daarom verwijzen we voor het volledige programma naar de website: www.musicasacramaastricht.nl.

A Stage of Luminosity, Arno Coenen, Viewmaster Projects, Bart van den Boom

Share
Meer informatie

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed