Kunstdagen Wittem

Google Maps
Share

De titel Gulpen Galmt is gekozen om daarmee uitdrukking te geven aan de blijdschap en vrolijkheid van de terugkeer van ons festival in september 2021. De muziekkeuze en de selectie van de musici zal dat uitdrukken en de bezoekers sterke gevoelens van vreugde en nieuw optimisme meegeven.

Programma in het kort:
4 sept. Harp in de Hoofdrol | 5 sept. Tango Aliado | 11 sept. Matangi | 12 sept. Wandeling vanuit Wittem met een circus opera in de Kloostertuin | 18 sept. Culinair Concert | 19 sept. Dark Fire | 25 sept. Come Out, Caioni! | 26 sept. A’dam Wind Quintet met de Jaren 20 | www.kunstdagenwittem.nl

Proeven van Kunst en Muziek
Zaterdag 18 september, tijdens het culinair concert, kan iedereen genieten van een culinair 4 gangen diner, inclusief wijnarrangement, water en koffie inclusief twee muzikale optredens door René Haustermans.

Verder in het drie weken durende programma, sterren als: Oxana Thijssen (harp), Tango Aliado (kwartet met viool, piano, cello en bandoneon) en Het Amsterdam Wind Quintet (blaasinstrumenten). De kleurrijke volksmuziek van Dark Fire (door Joachim Eijlander) en uitbundige zigeunermuziek en eeuwenoude religieuze werken van Come Out, Caioni! (door Black Pencil). Alle concerten worden als matinee uitgevoerd. En ook dit jaar ontbreekt de traditionele cultuurhistorische wandeling niet in deze editie van de Kunstdagen.

Exposities
Galerie JoLi uit Berg aan de Maas verzorgt ook dit jaar de tentoonstelling van moderne en hedendaagse kunst in de kloosterbibliotheek en de tuin. Er is een afwisseling van realistische en abstracte kunstwerken te zien. Ook charmante werken van Mensen met een Beperking. De exposities zijn te bezoeken van woensdag tot en met zondag. De curator verzorgt tevens rondleidingen (zie voor tijden de website)

Educatie
Voor de basisscholen wordt in samenwerking met Kumulus uit Maastricht een educatief project aangeboden. De kinderen bezoeken een toneelvoorstelling in de Kloosterbibliotheek, nadat ze op school daarover inleidende lessen hebben gehad.

Kunstdagen Wittem kijkt ernaar uit om de hernieuwde vriendschap, het samenzijn en de hernieuwde muziekbeleving weer met u te vieren.

Meer informatie

Contactgegevens

Kloosterbibliotheek

Wittemer Allee 32
6286 AB Wittem


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed