Koffieconcert The Strings Stein met Clarinet Choir Weert

Google Maps

Op zondag 26 mei a.s. organiseren Mandoline-Ensemble en –Orkest The Strings o.l.v. Annemie Hermans hun jaarlijkse koffieconcert in MFC de Grous, Heerstraat Centrum 38 in Stein.

Er wordt een zeer afwisselend programma ten gehore gebracht met Leoniek Hermans op klarinet en Jeroen Schaafsma op accordeon als solisten. Als speciale gast is het Clarinet Choir Weert (CCW) o.l.v. John van Peij aanwezig. Afgelopen jaar werd er door Ensemble The Strings een het CCW een succesvol duoconcert in Weert gegeven en dit jaar is het Clarinet Choir in Stein te gast. Dit Choir verzorgt ook een mooi deel van het concert en samen met Ensemble The Strings wordt ook een tweetal nummers gezamenlijk ten gehore gebracht, waaronder het beroemde In the Mystic Land of Egypt van de Engelse componist Albert Ketèlbey.

De entree bestaat uit een vrije gave.
Aanvang 11.00 uur

Clarinet Choir Weert (1986), het klarinetensemble van Rick Weert, staat onder leiding van oprichter John van Peij en bestaat uit een twintigtal klarinettisten en twee slagwerkers. Het instrumentarium bestrijkt het hele scala van de kleine es- tot de grote contrabasklarinet, alsmede diverse percussie-instrumenten. Het CCW speelt specifiek voor klarinet geschreven klassieke, jazzy, funky en poparrangementen en verzorgt meerdere keren per jaar optredens in binnen- en soms ook buitenland. Verder zijn er geregeld concerten samen met andere ensembles of zangkoren.

Voor meer informatie: www.clarinetchoirweert.nl

Mandoline Ensemble The Strings (1976) en Mandoline Orkest The Strings (1981) staan sinds de oprichting onder leiding van Annemie Hermans. The Strings vertolken romantische, barok- en klassieke muziek, alsmede folkloremuziek uit diverse landen en hedendaagse muziek, met behulp van mandolines, gitaren, mandola’s en bas. Vele werken zijn door Annemie Hermans gearrangeerd voor mandolineorkest, waardoor er ook een uniek “Strings-repertoire” is ontstaan, met solistische bijdrages van Leoniek Hermans (mandoline, klarinet en solozang). Zowel het Mandoline Ensemble als het Mandoline Orkest geeft geregeld concerten, ook in combinatie met andere orkesten en/of solisten en beiden nemen regelmatig met veel succes deel aan concoursen en festivals in binnen- en buitenland.

Share
Meer informatie

Contactgegevens

MFC de Grous

Heerstraat Centrum 38
Stein

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed