Klassik Lounge 2 – Serenade van top blaasmusici in Altes Kurhaus

Terug Google Maps

Ton Reijnaerts

Vrijdag 4 mei valt in de fantastische ambiance van de Ballsaal im Alten Kurhaus in Aachen te genieten van Klassik Lounge, een nieuwe muziekreeks in een aparte setting. Topmuzikanten van de Aachener Symfoniker gaan vanaf 20.00 het gehoor strelen met Antonín Dvorák Serenade für Blasinstrumente d-Moll op, 44 Richard Strauss Serenade für 13 Bläser Es-Dur op. 7 Felix Mendelssohn Bartholdy Ouvertüre für Harmonie-Musik op. en 24 Darius Milhaud ‘La création du monde.‘

Na het circa een uur durende topconcert ben je uitgenodigd om met de uitvoerende muzikanten en dirigent in de aangrenzende bar van gedachten te wisselen.

Antonín Dvořák liet zich bij zijn compositie van de serenade voor blaasinstrumenten van Wolfgang Amadeus Mozarts Serenade voor blazers  in B-Dur“ inspireren. Dvořák beluisterde die in 1878 in Wenen. Richard Strauss die al op jeugdige leeftijd door alle muzikale stromingen roeide schiep met Serenade für Bläser in Es-Dur een onconventioneel en tegelijk imponerend werk. Het maakte zoveel indruk dat de beroemde dirigent Hans von Bülow het al snel mee op tournee nam.

Ook Felix Mendelssohn Bartholdy componeerde zijn ouverture voor Harmonie-Musik al op jeugdige leeftijd in Bad Doberan. Het stuk werd later toen Mendelssohn, als dirigent  van het Leipziger Gewandhaus werkte, tot een verjaardag standje omgewerkt. Het toefje op het serenade avontuur in Aken vormt La création du monde van Darius Milhauds. De door Jazz beïnvloede balletmuziek is geïnspireerd op Afrikaanse mythen.

Tickets kosten in de VVK: € 30,  €20 en €10, excl. voorverkoopkosten en zijn verkrijgbaar op de bekende VVK-adressen in Aken zoals Klenkes-Ticket, of de servicelocaties van Zeitungsverlags Aachen. Telefonisch reserveren kan via tel: 0049-241 4784 244. Restkaarten zijn aan de avondkassa van Altes Kurhaus, nabij de bushof in Aken, verkrijgbaar.

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Altes Kurhaus Aachen

Kurhausstraße 1
Aachen

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed