KinderKerststad Valkenburg

Google Maps

Op woensdagmiddag verandert Valkenburg in een magische KinderKerststad. Kinderen staan dan helemaal in het middelpunt. Ontdek de leuke activiteiten en verrassingen van KinderKerststad.

VIP-tickets Christmas Fairytales Parade
Op woensdagmiddag (van 16 november tot 9 januari) ontvangen de eerste 300 bezoekers van KinderKerststad een VIP-ticket. Met het VIP-ticket krijg je toegang tot een speciaal vak waar je de woensdagavond Christmas Fairytales Parade van dichtbij kunt bekijken.

Waar krijg je een VIP-ticket
Je maakt kans op een VIP-ticket wanneer je één van de deelnemende activiteiten bezoekt: Kerstmarkt Gemeentegrot, Kerstmarkt Fluweelengrot, Miniatuurwereld in MergelRijk, Winter Wonderland, Winters Sprookjesbos en Santa’s Giftfactory.

Route d’Amuse
De culinaire Route d’Amuse is geschikt voor jong en oud. Voor kinderen zijn er in de verschillende routes speciale kinder-amuses beschikbaar. De volgende lekkere hapjes staan op het menu:
• Huisgemaakte brownie met vanille-ijs en karamel;
• Chocolademousse met een lekkere Smartie-topping;
• Poffertjes;
• Snacktrio van bitterbal, kipnugget, gehaktballetje;
• Kipfingers met zoete chilisaus;
• Knakworst in een wrap.

Kerstmarkt de Gemeentegrot wordt een KinderKerstgrot
De Gemeentegrot wordt op woensdagmiddag tussen 14 en 17 uur veranderd in een KinderKerstgrot. De grot vormt dan een prachtig decor voor een afwisselend programma van theater en gezellige kidsactiviteiten. Door de gevarieerde optredens is deze gezinsmiddag geschikt voor alle leeftijden.

Kerstminiaturen in MergelRijk
De sfeervol verlichte grot van MergelRijk is omgetoverd tot een kerstminiatuurwereld met kleine dorpjes, bewegende attracties en kerstbomen. Kinderen mogen zelf de grot ontdekken via een spannende speurtocht. Ze zoeken fossielen en maken een mooi kerstsouvenir van mergel.

Kerstmarkt Fluweelengrot
Tijdens de magische kindermiddagen in de Fluweelengrot stap je in de voetsporen van Kerstkabouter Lumi en zijn dierenvriendjes. De Ballonnentovenaar vermaakt de kinderen tussen 13 en 16 uur en de kinderen krijgen ook nog een leuke verrassing!

Winter Wonderland
Bewonder de zandsculpturen van Winter Wonderland in de Wilhelminagrot en bezoek Brasserie Wilhelminatoren via de sfeervol verlichte kabelbaan. De Brasserie kijkt uit over de magisch verlichte Kerststad Valkenburg. Kinderen krijgen op woensdagmiddag €2,- korting op een heerlijke portie poffertjes.

Winters Sprookjesbos
Het Winters Sprookjesbos is helemaal in kerstsfeer gehuld en je kunt er zelfs schaatsen op de mini-schaatsbaan. Kinderen mogen op de foto met de IJsprinses en zich lekker uitleven in het Speelkasteel. Ontdek de bekende sprookjes en zie Roodkapje, Klein Duimpje en Sneeuwwitje in bijzondere kerstsferen.

Santa’s Village
Op woensdag kunnen de kinderen meedoen aan de kleurwedstrijd in Santa’s Village en smullen ze van een heerlijk kindermenu. Voor een klein prijsje van €2 genieten kinderen van frietjes met kipnuggets, appelmoes en een verrassing!

Santa’s Gift Factory
Kinderen mogen deelnemen aan een leuke workshop, die tussen 13 en 17 uur gratis wordt aangeboden in Santa’s Gift Factory. Terwijl de kinderen lekker bezig zijn, kunnen de ouders mooie cadeautjes uitzoeken voor in huis of onder de kerstboom.

Santa’s Post Office
Kinderboekenschrijfster Mary Meurders treedt op met een spannend verhalen- en poppentheater in Santa’s Post Office. De voorstellingen zijn gratis toegankelijk.
Voordat de Christmas Fairytales Parade vertrekt, maken elven de brievenbus met kerstwensen leeg. De live gezongen kerstmuziek verhoogt de sfeer in Santa’s Office.

Christmas Fairytales Parade
Sluit de dag feestelijk af met om 19.00u de onvergetelijke Christmas Fairytales Parade. Prachtige praalwagens en mooi versierde dansgroepen trekken in een vrolijke stoet door de binnenstad. Misschien beleef jij de Parade van dichtbij in het vak dat speciaal is gereserveerd voor de VIP-bezoekers.
(op woensdag 5 en 26 december is er geen Parade)

Wanneer kom jij naar KinderKerststad Valkenburg?

Share
Meer informatieVisit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed