Kerststad Valkenburg 2019

Google Maps

Van 15 november 2019 t/m 5 januari 2020 barst Kerststad Valkenburg weer los!

Bezoek de beste kerstbestemming van Europa en laat je meevoeren door de ondergrondse betovering in de grotten van Valkenburg. Honderden kraampjes, duizenden lichtjes, indrukwekkende zandsculpturen en meterslange miniatuurdorpjes maken de ondergrondse beleving onovertroffen.

Kerststad Valkenburg is genomineerd voor ‘European Best Christmas Market 2020‘!

Ondergrondse Kerstmarkten
In de Gemeentegrot en Fluweelengrot kom je in het prachtig gedecoreerde, eeuwenoude gangenstelsel sfeervol ingerichte stalletjes tegen met mooie kerst- en cadeauartikelen. Hier moet je geweest zijn met kerst.

Kerst Miniaturen in MergelRijk
In MergelRijk vind je in een intieme kerstsfeer “De Grootste Ondergrondse Kerst-Miniatuurwereld”. Bewonder ook schitterende mergelsculpturen die historische verhalen uitbeelden over mergel en grotten. Voor kinderen is er een spannende speurtocht en ze mogen een mergelsouvenir maken in het atelier.

Winter Wonderland
In een sprookjesachtig verlichte omgeving vind je in de Wilhelminagrot prachtige zandsculpturen, gemaakt door kunstenaars van over de hele wereld. Neem de kabelbaan naar de Wilhelminatoren, waar je een adembenemend uitzicht hebt over Valkenburg.

Christmas Fairytales Parade
Laat je betoveren door onze unieke Christmas Fairytales Parade. Op woensdag en zaterdag trekt deze betoverende parade van verlichte praalwagens en dansende kinderen in prachtige kostuums door het hart van Valkenburg.

Route Kerstparade
Op woensdagavond en zaterdagavond trekt de populaire Kerstparade door het historisch centrum van Valkenburg. De route van de Kerstparade is dit jaar als volgt: Opstellen in de Lindenlaan en Poststraat. Start parade: Dr. Erensplein, St. Pieterstraat, Walramplein, Hovetstraat, Berkelstraat, Grotestraat Centrum naar de Bogaardlaan alwaar de ontbinding plaatsvindt. Daarna worden de wagens neergezet op het Walramplein waar deze na een pauze van ca. 30 minuten wegrijden via het Walramplein, Palankastraat en Berkelplein. Op verschillende locaties langs de route van de Kerstparade worden publieksvakken ingericht: in de Pelerinstraat, op het Dr. Erensplein en op het Walramplein. Tijdens de doorgang van de Kerstparade via het Walramplein is de parkeerplaats van het Walramplein en het parkeerdek van Jan Linders korte tijd afgesloten. Dit betekent dat automobilisten rekening moeten houden met kort oponthoud met aan- of wegrijden.

Route d’Amuse
Een culinaire wandeling, die voert door het Geulstadje Valkenburg. Je kunt genieten van heerlijke amuses bij vijf gerenommeerde horecagelegenheden. Alle routes omvatten buiten het ‘stadse’ deel een stukje door de prachtige natuur die ons Kerststadje omringt.

Share
Meer informatieVisit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed