Kerststad Valkenburg

Terug Google Maps

Kerst is de meest gezellige tijd van het jaar en zou veel langer moeten duren. Gelukkig kun je in Valkenburg genieten van 52 dagen kerst. Dit unieke stadje barst van de gezellige kerstactiviteiten.

Met trots kunnen we dan ook melden, dat gemeente Valkenburg aan de Geul door een internationale jury gekroond is tot “European City of Christmas 2018”. Deze Europese erkenning is de kroon op de jarenlange inzet om van Valkenburg een veelzijdige, unieke, gezellige en gastvrije Kerststad te maken. Hier zijn we natuurlijk trots op! Kom, voel, proef en beleef Kerststad Valkenburg, ‘European City of Christmas 2018’!

Opening Kerststad Valkenburg
Zaterdag 17 november vanaf 19.00 uur vindt de officiële opening van Kerststad Valkenburg plaats. Voor deze feestelijke opening en de eerste Christmas Parade willen we jullie van harte uitnodigen.

Ondergrondse Kerstmarkten
Op vrijdag 16 november openen de twee, in de wereld unieke, ondergrondse kerstmarkten hun deuren. In de Gemeentegrot en Fluweelengrot kom je in het prachtig gedecoreerde, eeuwenoude gangenstelsel sfeervol ingerichte stalletjes tegen met mooie kerst- en cadeauartikelen. Hier moet je geweest zijn met kerst.

Kerst Miniaturen in MergelRijk
In MergelRijk vind je in een intieme kerstsfeer “De Grootste Ondergrondse Kerst-Miniatuurwereld”. Bewonder ook schitterende mergelsculpturen die historische verhalen uitbeelden over mergel en grotten. Voor kinderen is er een spannende speurtocht en ze mogen een mergelsouvenir maken in het atelier.

Winter Wonderland
In een sprookjesachtig verlichte omgeving vind je in de Wilhelminagrot prachtige zandsculpturen, gemaakt door kunstenaars van over de hele wereld. Neem de kabelbaan naar de Wilhelminatoren, waar je een adembenemend uitzicht hebt over Valkenburg.

Christmas Parade
Laat je betoveren door onze unieke Christmas Fairytales Parade. Op woensdag en zaterdag trekt deze betoverende parade van verlichte praalwagens en dansende kinderen in prachtige kostuums door het hart van Valkenburg.

Route d’Amuse
Een culinaire wandeling, die voert door het Geulstadje Valkenburg. Je kunt genieten van heerlijke amuses bij vijf gerenommeerde horecagelegenheden. Alle routes omvatten buiten het ‘stadse’ deel een stukje door de prachtige natuur die ons Kerststadje omringt.

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Kerststad Valkenburg


Valkenburg aan de Geul
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed