kerstconcert in Sint-Martinuskerk Maastricht

Google Maps

Een prachtig kerstconcert op zaterdag 21 december om 20.30 uur in de sfeervolle ambiance van te Sint-Martinuskerk in Maastricht (Wyck) door organist Nick Goudkuil en Vrouwenkoor Femmeuse onder leiding van hun dirigent Peter Weltens.

Op het programma staan stukken voor orgel solo, a capella koor en uiteraard klinken het orgel het Femmeuse ook een aantal keer samen. Zo zijn er composities over bekende Franse kerstliederen van de Parijse organist Yves Castagnet (verbonden aan de Notre Dame) te horen, speciaal voor deze gelegenheid bewerkt door Peter Weltens. Verder nog meer Franse koormuziek van Gabriël Fauré en ook Britse koormuziek is goed vertegenwoordigd met muziek van Bob Chilcott and John Tavener.

Op het orgel horen we Franse orgelmuziek van Claude Balbastre, César Franck en een Duits stuk van Johannes Brahms over het bekende lied ‘Es ist ein Ros’ entsprungen’. Ook staat op het programma de Maastrichtse première van het stuk ‘Fantaise sur Ave Maris Stella’ van Nick Goudkuil.

Een concert om naar uit te kijken! Het programma duurt ca. één uur.

Toegang is gratis. Om de concerten te kunnen blijven organiseren wordt uw vrijwillige bijzonder op prijs gesteld. Richtbedrag: 5 euro per persoon.

Rechtstraat 2

6221 EJ Maastricht

Share
Meer informatieVisit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed