Kasteeltuinen Arcen

Terug Google Maps

kasteeltuinen_HLI8624Kasteeltuinen Arcen gelegen in het pittoreske dorp Arcen in Noord-Limburg opent haar poorten op 24 maart 2016. Kasteeltuinen Arcen is misschien wel een van de meest veelzijdige bloemen- en plantenparken van Europa. 32 hectare vol geur en kleur met unieke tuinen en een historische buitenplaats met 17e eeuws kasteel.

Kasteel Arcen
Het omgrachte kasteel heeft een grootse uitstraling die terugvoert naar de 17e eeuw. De Bel-etage is historisch ingericht met meubelen en schilderijen, hier beleeft men de bewoningsgeschiedenis van Kasteel Arcen. Op de 2e verdieping, de Van Gelder etage, vinden regelmatig tentoonstellingen plaats en hier bevindt zich ook de trouwzaal. In de gewelvenkelder is een unieke horecalocatie gevestigd.

Mooi en inspirerend
In Kasteeltuinen Arcen kan urenlang genoten worden van tientallen tuinen met veel vijver- en waterpartijen. Het landschap is eind jaren tachtig aangelegd naar een ontwerp van landschapsarchitect Niek Roozen. Er zijn volop prachtige plekjes om op een bankje te genieten en om inspiratie op te doen.

Enkele voorbeelden van tuinbelevingen:
• Het barokke rosarium met ruim 10.000 rozen
• De Water- en Beeldentuin met hedendaagse kunst
• Het Lommerrijk met schaduw minnende planten
• De Bergtuin in de sfeer van de Eifel en de Ardennen
• Casa Verde met een bijzondere mediterrane plantencollectie
• Bordertuinen met tientallen vaste planten
• Aziatische sferen in het Bamboebos, de Acertuin en de Oosterse Watertuin
• De klassieke Rododendrontuin direct achter het kasteel

Cultuur en amusement in Kasteeltuinen Arcen
Gedurende het hele seizoen zullen er muziekoptredens plaatsvinden in het park. Gedurende het hele seizoen zullen er muziekoptredens plaatsvinden in het park. Daarnaast worden er roofvogeldemonstraties gegeven en zijn er regelmatig exposities en tentoonstellingen in het kasteel. Dagelijks worden er gratis rondleidingen gegeven door onze tuinen en in het kasteel.

Midgetgolf
Speel een avontuurlijk midgetgolf op onze 21 holes grote midgetgolftuin, omringd door begroeide hellingen, rotspartijen en watervallen. Natuur en spel zijn één geheel. Sla uw slag!

Kasteeltuinen Arcen maakt onderdeel uit van Stichting het Limburgs Landschap. Namens de natuur uw gastheer! zie www.limburgs-landschap.nl voor meer informatie.

Share
Meer informatie

Contactgegevens

Kasteeltuinen Arcen

Lingsforterweg 26
5944 BE Arcen

www.kasteeltuinen.nl

Meer foto's
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinCheck Our Feed